Στήριξη της ελληνικής προσπάθειας από τις ΗΠΑ

Στήριξη της ελληνικής προσπάθειας από τις ΗΠΑ

Στέλεχος του υπ. Οικονομικών: «Ο κ. Λίου αναγνωρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς» - Η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην ατζέντα της συζήτησης του Γ. Στουρνάρα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών που συναντάται και με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στήριξη της ελληνικής προσπάθειας από τις ΗΠΑ
Ικανοποίηση κατασκευαστών για την αναστολή του "πόθεν έσχες" στην α' κατοικία
Στήριξη της ελληνικής προσπάθειας από τις ΗΠΑ
Η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και η προετοιμασία της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανικό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον στις 8 Αυγούστου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν νωρίτερα ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζακ Λίου που βρίσκεται από νωρίς στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών στην Ελλάδα η κυβέρνηση περιμένει από αυτόν μια δήλωση στήριξης για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης και τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα από τις θυσίες του ελληνικού λαού, ενώ θετικότατα θα υποδεχθεί και μια πιθανή “έμμεση” κριτική του Αμερικανού υπουργού στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Λιού «αναγνωρίζει την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει από ελληνικής πλευράς και δεν έδειξε να ανησυχεί για κάτι».

Σε κάθε περίπτωση ο κύριος Λίου έχει τοποθετηθεί δημοσίως για την υπόθεση καθώς μόλις προχθές Παρασκευή, από το βήμα της Συνόδου των G20, αφενός μεν εξήρε την Ελλάδα και τους Έλληνες λέγοντας πως “κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουν ακόμη μπροστά τους δύσκολες αποφάσεις”, αφετέρου δε τόνισε πως θα ασκήσει πιέσεις στους ευρωπαίους ομλόγους του να τονώσουν την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι το παράδειγμα της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να θεωρηθεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα.

Ακριβώς αυτά αναμένεται να επαναλάβει και κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που είναι σε εξέλιξη στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.. Οι δύο άντρες έχουν γεύμα εργασίας, ενώ αργότερα ο κ. Σαμαράς θα ξεναγήσει τον κ. Λίου στο χώρο του Μουσείου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης