Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – Σόιμπλε

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – Σόιμπλε

Για την Ελλάδα σήμερα, η μεγάλη πρόκληση είναι ο συνδυασμός περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης είπε ο κ Στουρνάρας. 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – Σόιμπλε
Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Οικονομικών ο  κ. Γιάννης Στουρνάρας με τον γερμανό ομόλογό του, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησαν για το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, καθώς και για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα τόσο στο διαρθρωτικό, όσο και στο δημοσιονομικό τομέα.

Παράλληλα, εξετάστηκαν τρόποι για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Στουρνάρας τόνισε τη σημασία της συμφωνίας με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και της γερμανικής τράπεζας KfW.
Κλείσιμο

O έλληνας Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «για την Ελλάδα σήμερα, αλλά και για τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση, η μεγάλη πρόκληση είναι ο συνδυασμός περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης.  Όλα μας τα εργαλεία πρέπει να αποβλέπουν στην επίτευξη αυτού του συνδυασμού. Αν αυτό δεν το πετύχουμε, κινδυνεύουμε να περιθωριοποιήσουμε μεγάλες κοινωνικές ομάδες και έτσι να οδηγήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια, που έχουμε καταβάλει μέχρι σήμερα,  σε αποτυχία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης