ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» στην έξοδο από το ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» στην έξοδο από το ευρώ

Απορρίφθηκαν και άλλες τροπολογίες της Αριστερής Πλατφόρμας – Μηλιός: Το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας κάνει τα πράγματα να φαίνονται αντιστατικά και συγκεχυμένα

ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» στην έξοδο από το ευρώ
Ακόμη δύο τροπολογίες και μία προσθήκη της Αριστερής Πλατφόρμας απορρίφθηκαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για την τροπολογία που σχετίζεται με τις εθνικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την τροπολογία που σχετίζεται με τις συνεργασίες και την προσθήκη που προβλέπει την έξοδο από το ευρώ, στο πλαίσιο των αντιδράσεων στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ευοδώσουν.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, σε σχέση με τις εθνικοποιήσεις, η Αριστερή Πλατφόρμα στο κείμενο της τροπολογίας υποστηρίζει την επανακρατικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιούνται και την υπαγωγή του τραπεζικού τομέα σε κρατικό έλεγχο.

Οι σύνεδροι που μίλησαν και διαφώνησαν με τη συγκεκριμένη τροπολογία είπαν πως το κείμενο ήδη συμπεριλαμβάνεται στο πολιτικό κείμενο της πλειοψηφίας.

Και ειδικότερα, ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος κ. Μηλιός είπε πως το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας στην καλύτερη περίπτωση πλατειάζει και στην χειρότερη κάνει τα πράγματα να φαίνονται αντιστατικά και συγκεχυμένα.

Σε σχέση με την τροπολογία για τις συνεργασίες η Αριστερή Πλατφόρμα ζήτησε να απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικούς χώρους που εκφράζονται τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ αντίθετα από την πλευρά της πλειοψηφίας ζητήθηκε να μην υποδειχθεί συγκεκριμένα ποια κόμματα πρέπει να απορριφθούν.

Τέλος, αναφορικά με την προσθήκη για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, οι ομιλητές από την πλευρά της πλατφόρμας υποστήριξαν την άποψή τους λέγοντας πως το ευρώ δεν είναι μόνο νόμισμα, είναι οικονομικές σχέσεις, και πως εντός της ευρωζώνης δεν υπάρχει λύση, όπως έγινε στην Κύπρο. Οι διαφωνούντες υποστήριξαν πως πρέπει να αποσυνδεθεί η απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια με την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Όλες οι παραπάνω τροπολογίες απορρίφθηκαν από το σώμα των συνέδρων, όμως καταγράφηκε η σημαντική παρουσία της Αριστερής Πλατφόρμας μέσω των συμμετεχόντων στο συνέδριο που στήριξαν τις προτάσεις της.

Αύριο, Κυριακή, η δυναμική του κυρίου Αλέξη Τσίπρα και του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη θα φανεί και αριθμητικά, από το πόσα μέλη της κεντρικής επιτροπής  θα καταφέρουν να εκλέξουν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης