Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ: Να ελεγχθεί η εξωθεσμική παρέμβαση Παπακωνσταντίνου για το ΘΕΜΑ

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ: Να ελεγχθεί η εξωθεσμική παρέμβαση Παπακωνσταντίνου για το ΘΕΜΑ

- Ζητά άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για αδικήματα περι την υπηρεσία στην "αντιδικία" με τον Θέμο Αναστασιάδη
- "Το στοιχείο αυτό (ηλεκτρονικό μήνυμα) φρονούμε ότι δεν μπορεί να μείνει ανέλεγκτο, γιατί στοιχειοθετεί ένδειξη διάπραξης σοβαρότατων αδικημάτων".
- "Πρέπει να διασταυρωθεί και κάθε τυχόν συσχέτιση της αναφοράς αυτής σε υπόθεση στην Εισαγγελία και με άλλες υποθέσεις».

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ: Να ελεγχθεί η εξωθεσμική παρέμβαση Παπακωνσταντίνου για το ΘΕΜΑ
Ενδείξεις διάπραξης σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων από τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου λόγω της «εξωθεσμικής» του παρέμβασης στην προσωπική αντιδικία με το Πρώτο Θέμα και τον κ. Θέμο Αναστασιάδη εντοπίζει στην πορισματική του έκθεση ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από την δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα την υπόθεση. Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρέπει να ελεγχθεί για την τέλεση αδικημάτων περί την υπηρεσία και περί την απονομή της δικαιοσύνης λόγω «εξωθεσμικής παρέμβασης» στην « «αντιδικία» του με τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη».

Πιο αναλυτικά,  οι τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής στο πόρισμά τους για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και αναφορικά με την ηλεκτρονική αλληλογραφία που αντάλλαξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών με τον πρώην προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, συμπεραίνουν :

 « Εξάλλου, το περιεχόμενο του ανωτέρω διαλόγου υποδηλώνει και εξωθεσμική παρέμβαση σε εκκρεμείς υποθέσεις στην Εισαγγελία, για την οποία ο Ι. Διώτης ανέφερε στην Επιτροπή ότι επρόκειτο για υπόθεση προσωπική του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και, ειδικότερα, για «αντιδικία» του με τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη[1]. Φρονούμε ότι ούτε αυτό το στοιχείο μπορεί να μείνει ανέλεγκτο, γιατί στοιχειοθετεί ένδειξη διάπραξης σοβαρότατων αδικημάτων περί την απονομή της Δικαιοσύνης, ενώ πρέπει να διασταυρωθεί και κάθε τυχόν συσχέτιση της αναφοράς αυτής σε υπόθεση στην Εισαγγελία και με άλλες υποθέσεις».

Υπο αυτά τα δεδομένα, στο «δια ταύτα» όπου παρουσιάζουν το κατηγορητήριο για τον κ. Παπακωνσταντίνου ζητούν μεταξύ άλλων να γίνουν «αρμοδίως και αμελλητί οι απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης τέλεσης ποινικών αδικημάτων περί την υπηρεσία και περί την απονομή της δικαιοσύνης, εν αναφορά με όσα περιέχονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία Γ. Παπακωνσταντίνου και Ι. Διώτη, σχετικά με υπόθεση που εκκρεμούσε, τον Ιούλιο 2011, στην Εισαγγελία και την οποία ο Ιωάννης Διώτης παρακολουθούσε για λογαριασμό του ανησυχούντος και αδημονούντος Γ. Παπακωνσταντίνου».

 Πρέπει άλλωστε να σημειωθεί πως το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνοντας κατάχρηση εξουσίας επιχειρούσε να κατευθύνει το ΣΔΟΕ κατά του Θέμου Αναστασιάδη, επισημαίνεται εκτενώς και στο πόρισμα της πλειοψηφίας (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και θα ζητήσει σύντομα την έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής.
Κλείσιμο

 Πιο αναλυτικά, στο κείμενο αναφέρεται:

«Ο κ. Ιωάννης Διώτης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής την 26η Μαρτίου 2013, προκειμένου να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο παραλαβής εκ μέρους του της «Λίστας Λαγκάρντ», προσκόμισε και κατέθεσε στην Επιτροπή ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mails), που είχε ανταλλάξει με τον τότε Υπουργό Οικονομικών. Από το περιεχόμενο της ανταλλαγείσας μεταξύ των Γεωργίου Παπακωνσταντίνου και Ιωάννη Διώτη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mails) πιθανολογείται ότι:
   Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε. κ. Ιωάννης Διώτης παρέλαβε το  USB το νωρίτερο την 5η Ιουλίου του 2011.

Υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Ιωάννη Διώτη, το ενδιαφέρον του πρώην Υπουργού Οικονομικών αφορούσε στην εξέλιξη της υπόθεσης του εκδότη της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα», κ. Θέμου Αναστασιάδη, με τον οποίο ο πρώην Υπουργός Οικονομικών βρισκόταν σε αντιδικία».

 Υπενθυμίζεται ότι μέρος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε ο κ. Διώτης με τον κ. Παπακωνσταντίνου στις 7.7.2011 εμφάνιζε τον πρώην υπουργό Οικονομικών να «επισημαίνει» με συνωμοτικό τρόπο μια «υπόθεση» και να αγωνιά για την εξέλιξή της. Αναλυτικότερα, ο διάλογος είχε ως εξής:
-  Παπακωνσταντίνου: «… σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»

- Διώτης «Το άλλο το παρακολουθώ»

- Παπακωνσταντίνου: «Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…»

Όταν μάλιστα ο κ. Διώτης ρωτήθηκε επίμονα από την κυρία Κωνσταντοπούλου και τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (ΝΔ) τι αφορούσε το «άλλο θέμα» που απασχολούσε τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης παραδέχτηκε ότι «πιθανότατα είναι μια προσωπική υπόθεση του κ. Παπακωνσταντίνου. Μια αντιδικία που είχε με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τον Θέμο Αναστασιάδη».

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης