Μητσοτάκης: Δεν είμαι διεκπεραιωτής μνημονιακών υποχρεώσεων

Μητσοτάκης: Δεν είμαι διεκπεραιωτής μνημονιακών υποχρεώσεων

Η μείωση του δημοσίου δεν θα έρθει από τις απολύσεις, αλλά από την αναλογία συνταξιοδοτήσεων - προσλήψεων, είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι η κινητικότητα δεν συνιστά δεξαμενή απολύσεων


Μητσοτάκης: Δεν είμαι διεκπεραιωτής μνημονιακών υποχρεώσεων
Πιστός στις θέσεις του για το δημόσιο και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε αυτό, εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις απολύσεις τόνισε πως αυτές δεν είναι η λύση για το πρόβλημα του δημοσίου, δεν θα πετύχουν την επιθυμητή μείωση.

Αυτή θα έρθει μέσα από τη σωστή διαχείριση της σχέσης συνταξιοδοτούμενων και προσλαμβανόμενων.

Σε κάθε περίπτωση, για το 2013, είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο στόχος με το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει επιτευχθεί, κάτι που σημαίνει πως δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις.

Επίσης, υπογράμμισε πως οι απολύσεις (όπου και όταν γίνουν) θα συνοδεύονται από προσλήψεις, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε, υπάρχουν 11.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που περιμένουν, γεμάτοι όρεξη αλλά και με προσόντα για να προσφέρουν.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως κινητικότητα και απολύσεις είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Κλείσιμο
Η κινητικότητα – είπε – δεν είναι δεξαμενή απολύσεων, αλλά είναι η καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, το οποίο πάσχει από υπαλλήλους “πρώτης γραμμής”, ενώ έχει παρά πολλούς που κρύβονται σε υπηρεσίες που δεν έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Για το θέμα των επίορκων των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είπε πως τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, αλλά εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να έχουμε τελικές αποφάσεις.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του δήλωσε σίγουρος πως πάρα πολλοί Έλληνες εύχονται να πετύχει στο έργο του και να μπει επιτέλους μια τάξη στο δημόσιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης