Μ.Δαμανάκη: Καθοριστικής σημασίας η απόφαση για τον TAP

Μ.Δαμανάκη: Καθοριστικής σημασίας η απόφαση για τον TAP

H επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, αναφέρει ότι η απόφαση της κοινοπραξίας να επιλέξει τον αγωγό TAΡ, «έχει σημασία και για την ίδια την Κομισιόν»

Μ.Δαμανάκη: Καθοριστικής σημασίας η απόφαση για τον TAP
Tη σημασία της επιλογής τους αγωγού TAP για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

«Η απόφαση της κοινοπραξίας να επιλέξει τον αγωγό TAΡ έναντι του ανταγωνιστικού του Ναμπούκο για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη είναι καθοριστικής σημασίας για το ενεργειακό μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Της επιτρέπει την πολύπλευρη αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών σε φυσικό αέριο», επισημαίνει η κ. Δαμανάκη.

Σύμφωνα με την ευρωπαία επίτροπο, η απόφαση «έχει σημασία και για την ίδια την Κομισιόν, που με δήλωση του προέδρου Μπαρόζο ξεκαθάρισε την ουδετερότητα της στη διαδικασία επιλογής».

Μάλιστα, όπως προσθέτει, η μεγάλη επένδυση για την κατασκευή του αγωγού θα δώσει πολλές νέες ευκαιρίες απασχόλησης και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση των τοπικών οικονομιών που έχουν σκληρά πληγεί από την οικονομική κρίση.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης