ΣΥΡΙΖΑ: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

ΣΥΡΙΖΑ: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

 Η κυβέρνηση δεν έχει μεγάλο βιο μπροστά της

 ΣΥΡΙΖΑ: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του
Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μεγάλο βιο μπροστά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει αν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. 

Από την Καβάλα όπου βρέθηκε ο κ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση η οποία «είναι έτοιμη να θυσιάσει τη Δημοκρατία»

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μάσκες οι οποίες έπεσαν, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, καθώς, όπως είπε, οι θιασώτες της «νομιμότητας» δεν έχουν σταματήσει να παρανομούν.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός αγνοεί το Σύνταγμα και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και επιμένει στο μαύρο στο δημόσιο σήμα της ΕΡΤ, ενώ όσον αφορά στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, είπε ότι «συνεχίζουν να αποδέχονται την ταπείνωση που τους έχει επιβάλλει ο Πρωθυπουργός».

Κλείσιμο
Μάλιστα, αναφερόμενος στην χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι και «δεν τόλμησαν ούτε καν να ψελλίσουν τη λέξη ΕΡΤ ενώ κανείς τους δεν είπε κουβέντα για τους 2.700 εργαζόμενους».

Αναφερόμενος εκ νέου στο success story των μνημονίων, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι είναι η απογείωση της επίσημης ανεργίας από 11,2% σε 27% μέσα στα τρία χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει τον άλλο μήνα  10 νοσοκομεία, 200 σχολεία και παιδικούς σταθμούς, ΔΟΥ, πανεπιστήμια και την ΕΑΣ, «στέλνοντας στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας».

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας παρουσίασε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Όπως είπε, προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αύξηση της απασχόλησης στις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η πρόνοια.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η επίτευξη σταθερής και πλήρους απασχόλησης μπορεί να γίνει με:

-Με τη δημιουργία θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης συμβατών με την αξιοπρέπεια και την αναβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

-Με τη δεύτερη μεγάλη πραγματική μεταρρύθμιση που έχει ο τόπος. Το εργοδοτικό δίκαιο να ξαναγίνει εργατικό δίκαιο.

-Με προσανατολισμό κατά προτεραιότητα των νέων θέσεων εργασίας στην αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας, της ανεργίας των νέων και της ανεργίας στα φτωχά νοικοκυριά ανέργων με ανήλικα παιδιά

-Με την ακύρωση του θεσμικού πλαισίου με το οποίο οι απολύσεις έγιναν πιο φτηνές και εύκολες για τις επιχειρήσεις, ειδικά για αυτές που έχουν συνεχή κερδοφορία



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης