Ο Ζαχόπουλος αθωώνει τον Θέμο Αναστασιάδη

Ο Ζαχόπουλος αθωώνει τον Θέμο Αναστασιάδη

Την αθώωση του Θέμου Αναστασιάδη ζήτησε με γραπτή δήλωσή του ενώπιον του  Τριμελούς Εφετείου..

Ο Ζαχόπουλος  αθωώνει τον Θέμο Αναστασιάδη
Την αθώωση του Θέμου Αναστασιάδη ζήτησε με γραπτή δήλωσή του ενώπιον του  Τριμελούς Εφετείου ο πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ Ζαχόπουλος υποστηρίζοντας μάλιστα κατηγορηματικά ότι γνωρίζοντας την ποιότητα του εκδότη -κ Αναστασιάδη-  δεν είχε καμία πρόθεση να παραβιάσει τα προσωπικά του δεδομένα. Ο κ. Ζαχόπουλος τόνισε ότι δεν επιθυμεί την τιμωρία του Θέμου Αναστασιάδη και στην κατάθεση του κατηγόρησε για το επίμαχο υλικό του dvd, την άλλοτε ερωμένη του Εύη Τσέκου την οποία αποκάλεσε «ικανή για όλα», ενώ επανέλαβε ότι τον εκβίαζε, ζητώντας του 200.000 ευρώ αλλά και μία μόνιμη θέση στο δημόσιο

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ Ζαχόπουλος στην γραπτή δήλωσή του ο κ Αναστασιάδης ήθελε να προστατεύσει την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο προσωπικά.  «Όσον αφορά το ζήτημα ότι παρέδωσε στον κ. Ανδριανό το dvd δεν έχω προσωπική αντίληψη και συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω. Στην υποτιθέμενη περίπτωση που ήθελε να υποτεθεί ότι η υλική πράξη της παράδοσης έγινε από το Θέμο Αναστασιάδη, δηλώνω βεβαίως και κατηγορηματικώς, γνωρίζοντας την ποιότητα του δημοσιογράφου ότι δεν είχε πρόθεση να παραβιάσει τα προσωπικά μου δεδομένα. Αντίθετα, θεωρώ ότι διαισθανόμενος ότι κάποιοι ήθελαν ν' ασκήσουν επιρροή πάνω μου για να επηρεάσουν την πολιτική μου δραστηριότητα, ο κ Θέμος Αναστασιάδης απευθύνθηκε στο κατ' εξοχή αρμόδιο πρόσωπο, τον κ. Ανδριανό, έχοντας συναίσθηση για να προστατευτεί η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά» ισχυρίστηκε ο πρώη γενικός γραμματέας.

Αντίθετα ο κ Ζαχόπουλος στην κατάθεσή του κατηγόρησε την Εύη Τσέκου ότι τον εκβίαζε ζητώντας του 200.000 ευρώ καθώς και μια μόνιμη θέση στο δημόσιο. Ο ίδιος όμως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δεν ενέδωσε στον εκβιασμό αν και εξ’ αρχής ήταν πεπεισμένος πως « το πράγμα θα είχε κακή πορεία». Χαρακτηριστικά είπε: «Ό,τι  είχα κάνει μία ζωή και ήμουν περήφανος, κινδύνευε να ποδοπατηθεί σε ένα κλίμα αθλιότητας, όπως και έγινε» ενώ χαρακτήρισε την κ Τσέκου ως μια γυναίκα ικανή για όλα. 
Κλείσιμο

Στην κατάθεση της, η σύζυγος του Χρήστου Ζαχόπουλου, Περσεφόνη έκανε λόγο για «ερωτική παγίδα», που στήθηκε σε βάρος του άντρα της τον οποίο, όπως είπε, στήριξε στην περιπέτεια του. Η κ. Ζαχοπούλου κατέθεσε ότι ο σύζυγος της βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση όταν της είπε για πρώτη φορά, πως εκβιάζεται από μία γυναίκα και δύο άνδρες. «Είμαστε μαζί 40 χρόνια. Ποτέ δεν μου είχε δώσει δικαίωμα. Τον πείραζε η διαπόμπευση. Ήταν σε απόγνωση. Πρώτη φορά τον έβλεπα διαλυμένο». Η μάρτυρας είπε πως ο σύζυγός της ζήτησε πολιτική προστασία καθώς ήξερε πως το επίμαχο υλικό είχε φθάσει σε δημοσιογράφους και περίμενε ότι θα δημοσιοποιείτο.

Ο γιος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Θανάσης Ζαχόπουλος που κατέθεσε στη συνέχεια υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το επίμαχο DVD ήταν ένας μοχλός πίεσης προς τον πατέρα του. «Στο μοναδικό σημείο που μπορούσε κανείς να κτυπήσει τον πατέρα μου ήταν η οικογένειά του. Ζούσε μια ηθική ζωή και ήταν πολύ συνεπής στις πράξεις του….». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης