Ιστορική χειραψία Σαμαρά - Μητσοτάκη

Ιστορική χειραψία Σαμαρά - Μητσοτάκη

Η φωτογραφία δεν αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ - Στο περιθώριο της εκδήλωσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ

Ιστορική χειραψία Σαμαρά - Μητσοτάκη
Από στενοί συνεργάτες, ορκισμένοι «εχθροί». Οι σχέσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά απέχουν από το να χαρακτηριστούν... ευθύγραμμες.

Από στενοί συνεργάτες με καθημερινή επικοινωνία έγιναν δύο ξένοι υπό συνθήκες που είναι γνωστές σε όλους.
Από το 1993 μέχρι σήμερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν είχε ποτέ κάνει χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά. Οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι απέφευγαν ακόμη και να εμφανιστούν στις ίδιες εκδηλώσεις.
 
Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στη ΝΔ, της οποίας αναδείχθηκε πρόεδρος, και εξελέγη στη θέση του πρωθυπουργού.
Κλείσιμο
Η θυγατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αρχικώς αποχώρησε από τη ΝΔ για να δημιουργήσει δικό της κόμμα, αλλά πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 εντάχθηκε και πάλι στη ΝΔ.
 
Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημερινό ιστορικό στιγμιότυπο της χειραψίας του Αντώνη Σαμαρά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δύο πολιτικοί συνομιλούσαν έπειτα από περίοδο δέκα ετών. Είχε προηγηθεί επικοινωνία τους τον Μάιο του 2012, όταν ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνήσει στον κ. Μητσοτάκη για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της συντρόφου της ζωής του Μαρίκας Μητσοτάκη.






 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης