ΠΑΣΟΚ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κακοποίηση των συλληφθέντων

ΠΑΣΟΚ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κακοποίηση των συλληφθέντων

Με επίσημη ανακοίνωσή του σήμερα το ΠΑΣΟΚ ζητά την διερεύνηση των καταγγελιών για ξυλοδαρμών των τεσσάρων συλληφθέντων στο Βελβεντό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κακοποίηση των συλληφθέντων
Με επίσημη ανακοίνωσή του σήμερα το ΠΑΣΟΚ ζητά την διερεύνηση των καταγγελιών για ξυλοδαρμών των τεσσάρων συλληφθέντων στο Βελβεντό Κοζάνης. Είχε προηγηθεί εχθές σχετικό σχόλιο του τομεάρχη Δημόσιας Τάξης του κόμματος κ. Τριαντάφυλλου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Από το ΠΑΣΟΚ αφού επισημαίνουν ότι η σύλληψη των τεσσάρων «αποτελεί μια σημαντική επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ», συμπληρώνουν ότι η Πολιτεία πρέπει να «εξασφαλίζει τον αυστηρό σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθερίων».

Κλείσιμο
Έτσι θεωρούν, με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, «κάθε καταγγελία για κακοποίηση των κρατουμένων πρέπει να διερευνηθεί ταχύτατα και ενδελεχώς από τις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές, να εκδοθούν άμεσα τα σχετικά πορίσματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Τέλος θεωρούν ότι δεν χρήζει σχολιασμού η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθη Παναγούλη, ο οποίος συνέκρινε το καθεστώς της δικτατορίας με την σημερινή κατάσταση, εξ αφορμής του ξυλοδαρμού των συλληφθέντων.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Η  σύλληψη των κατηγορουμένων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης για τους οποίους υπάρχουν σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές σοβαρές ενδείξεις για την συμμετοχή τους σε τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί μια σημαντική επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο στη Δημοκρατία η Πολιτεία πρέπει να απαντά με τους κανόνες της και να εξασφαλίζει τον αυστηρό σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθερίων.

Για αυτό και κάθε καταγγελία για κακοποίηση των κρατουμένων πρέπει να διερευνηθεί ταχύτατα και ενδελεχώς από τις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές, να εκδοθούν άμεσα τα σχετικά πορίσματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στάθη Παναγούλη και των συγκρίσεων που έκανε θεωρούμε ότι δεν αξίζουν οποιοδήποτε σχολιασμό.  
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης