ΔΗΜΑΡ: Μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας

ΔΗΜΑΡ: Μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας

Η Δημοκρατική Αριστερά κάνει λόγο για χουντικά κατάλοιπα και κήρυκα του μίσους

ΔΗΜΑΡ: Μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας
Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με τα όσα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης στην κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζει κήρυκα του μίσους τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, αποκαλεί χουντικά κατάλοιπα όσους παραβρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών και επικρίνει τη Χρυσή Αυγή ότι μετέτρεψε την κηδεία του Ν.Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας.

«Η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη - κήρυκα του μίσους -μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Σημειώνεται ότι στην κηδεία του Ν. Ντερτιλή, παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος κ.α., ο  αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Ωστόσο, από το πλήθος που άγγιξε τα 1.000 άτομα, ακούστηκαν συνθήματα υπέρ της δικτατορίας και κατά των πολιτικών, ενώ την ώρα της ταφής, οπαδοί της χούντας, επιχειρώντας προφανώς να υποκαταστήσουν τα συνήθη τιμητικά αγήματα, πυροβόλησαν προκλητικά  στον αέρα,  ξαφνιάζοντας τους παρευρισκόμενους, που έψαχναν να δουν από πού προέρχονται οι πυροβολισμοί, που ξεπέρασαν τους 30.
Κλείσιμο

Ο Ντερτιλής, που διακρίθηκε στο πεδίο της μάχης στα γεγονότα της Τηλλυρίας στην Κύπρο το 1964, καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, την επομένη της εισβολής στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης