Οδηγός ερμηνείας αποτελεσμάτων

Οδηγός ερμηνείας αποτελεσμάτων

Αφού, με τα χίλια ζόρια διεξάγεται τελικά η ψηφοφορία στη βουλή για την προανακριτικη επιτροπή σχετικά με το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ας δούμε πως πρέπει να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα, που αναμένονται αργά τη νύχτα

Οδηγός ερμηνείας αποτελεσμάτων
Αφού, με τα χίλια ζόρια διεξάγεται τελικά η ψηφοφορία στη βουλή για την προανακριτικη επιτροπή σχετικά με το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ας δούμε πως πρέπει να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα, που αναμένονται αργά τη νύχτα.

Βασικό εργαλείο είναι φυσικά οι συσχετισμοι, που υπάρχουν στη βουλή. Λαμβάνουμε δηλαδή ως δεδομένο, τις δυνάμεις των κοινοβουλευτικών ομάδων: Η ΝΔ έχει 125 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 71, το ΠΑΣΟΚ 24 συν τους Κώστα Σκανδαλιδη και Γιάννη Κουτσουκο, που επέστρεψαν από τους ανεξάρτητους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 18, όπως και η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ 14, το ΚΚΕ 12, ενώ οι ανεξάρτητοι αριθμούν 16.

Κλείσιμο
Υπό αυτό το αριθμητικό πρίσμα και με γνωστές τις προτάσεις των κομμάτων, έχουμε τα εξής: Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι λογικό να παραπεμφθεί για δυο αδικήματα στην προανακριτική με τουλάχιστον 290 ψηφους. Εάν παραπεμφθεί με λιγότερες θα είναι έκπληξη, όπως μεγαλύτερη έκπληξη θα είναι εάν άρα ομιλεί και για περισσότερα αδικήματα.

Ο Ευάγγελο Βενιζέλος λογικά δεν πρέπει να παραπεμφθεί, εκτός κι αν σπάσουν οι κομματικές γραμμές - πράγμα που θα αποτελέσει έκπληξη σοκ. Δυσάρεστο θέμα θα προκληθεί όμως ένα λάβει η πρόταση για παραπομπή του περισσότερες από 123 ψήφους (119 βουλευτές αριθμούν τα κόμματα όλης της αντιπολίτευσης, συν 4 ανεξάρτητοι, που έχουν στραφεί προς αυτή την άποψη).
Όσο για τους κύριους Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδημο έκπληξη θα αποτελέσει εάν η πρόταση για παραπομπή τους λάβει περισσότερες από 37 ψήφους, όσοι είναι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, συν ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολοπουλος, που την κατέθεσαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης