Ευ. Βενιζέλος: Χάθηκαν το CD και το USB και ο μόνος που αντέδρασε ήμουν εγώ

Ευ. Βενιζέλος: Χάθηκαν το CD και το USB και ο μόνος που αντέδρασε ήμουν εγώ

«Στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση. Έτσι εξηγείται το μένος εναντίον μου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ως ανθρώπου ταυτισμένου με την προσπάθεια εθνικής ανάκαμψης» - «Δείτε τη λίστα με τους 54.000 που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό... Όλα τα ονόματα τα έχω στείλει στη Βουλή»

Ευ. Βενιζέλος: Χάθηκαν το CD και το USB και ο μόνος που αντέδρασε ήμουν εγώ
Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να αναλύσει τη θέση του περί «πολιτικής σκευωρίας» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε σχέση πάντα με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι, «για να πετύχει το ρεσάλτο, πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, που ανέκοψε την πολιτική εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ». «Στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση. Έτσι εξηγείται το μένος εναντίον μου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ως ανθρώπου ταυτισμένου με την προσπάθεια εθνικής ανάκαμψης» υπογράμμισε.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές, χωρίς να τον κατονομάσει, και για το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, κάνοντας λόγο για «δημοσιογράφο-όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, που αποκάλυψε τη λίστα».

Εξαπολύοντας ευθεία επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την πολιτική σκευωρία ως ανώτερο στάδιο της πολιτικής... Είναι ένα εκκρεμές ανάμεσα στην ανοχή ή στο φλερτ με τη βία και τα πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης».

«Με την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική, ο κ.Τσίπρας πέτυχε να μην μας ψηφίσει η Βραζιλία να πάρουμε τη δόση στο ΔΝΤ» είπε ακόμη ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ένα «άθλιο, οργανωμένο δίκτυο συκοφαντιών ότι στη λίστα βρίσκεται η οικογένειά μου, με αυτουργούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποδώσει ποινική ευθύνη σε μένα, που κατέστησα εφικτή την έρευνα, στέλνοντας το στικάκι στον πρωθυπουργό. Χάθηκε το CD, χάθηκε το USB και ο μόνος που αντέδρασε με φυσιολογικό τρόπο, ήμουν εγώ» είπε χαρακτηριστικά, σε άλλη αποστροφή του λόγου του.

Έκανε επίσης λόγο για «παιδαριώδεις και αυτοαναιρούμενες κατηγορίες», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι απέκρυψα και υπεξήγαγα τη λίστα. Από ποιον; Από το ΣΔΟΕ που την είχε; Ποια λίστα; Την άτυπη ψηφιακή φωτοτυπία;». «Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπ. Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Γιατί τα κράτησα; Για να κάνουμε πραξικόπημα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας;» συμπλήρωσε, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στις αιτιάσεις ότι κράτησε στην κατοχή του το «στικάκι» με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.

«Ήταν σαφείς οι οδηγίες μου στο ΣΔΟΕ. Απευθυνόμουν στον πιο έμπειρο εισαγγελέα αξιοποίησης άτυπων πληροφοριών. Ο ίδιος ο κ. Διώτης είπε πως είναι λογικό να έχει μείνει με την εντύπωση πως το υλικό υπάρχει, κρατήθηκε και αξιοποιείται» υπεραμύνθηκα ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και σημείωσε επί τούτου: «Δεν ενημέρωσα το διάδοχό μου -όπως δεν με ενημέρωσε και ο προκατοχός μου- για τη λίστα, διότι το θέμα ανήκει στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ».

«Δείτε τη λίστα με τους 54.000 που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό που έχω στείλει στη Βουλή. Τους εκδότες, τους επιχειρηματίες, όλο το κατεστημένο της χώρας. Όλα τα ονόματα τα έχω στείλει στη Βουλή... Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγαμε σε δύο εκλογές κι εγώ γνώριζα για τη λίστα. Άρα πίεσα, εκβίασα! Το έσχατο σημείο χυδαιότητας των σκευωρών» είπε ακόμη ο κ. Βενιζέλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης