Η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μίλησαν οι βουλευτές του κόμματος κκ Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραϊτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν

Για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μίλησαν οι βουλευτές του κόμματος κκ Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραϊτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Τα κύρια σημεία της πρότασης νόμου είναι:

- οι τράπεζες θα υποχρεούνται να ρυθμίζουν οφειλές φυσικών προσώπων για δάνεια (στεγαστικά, επισκευαστικά, προσωπικά και καταναλωτικά) και για πιστωτικές κάρτες. Η ρύθμιση προβλέπει η δόση να μην ξεπερνάει το 30% του οικογενειακού εισοδήματος.

- επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων

- το επιτόκιο αποπληρωμής δεν θα υπερβαίνει το 9%

- Αναστολή πλειστηριασμών από 1/1/2013 έως 31/12/2014 για απαιτήσεις μικρότερες των 200000 ευρώ

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε πως η πρόταση είναι άμεσα εφαρμόσιμη, ότι δεν βάζει σε κανέναν κίνδυνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ή τις καταθέσεις και πως συμβάλλει στη δημιουργία θετικού κλίματος στο σύνολο της οικονομίας.

Επίσης ο κ. Μανιάτης σχολιάζοντας το ζήτημα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί και πως υπάρχουν «υπερβολές» στο συγκεκριμένο σύστημα.

Ο κ. Μανιάτης επιβεβαίωσε πληροφορίες για συνάντηση με διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης εταιρείας εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης εταιρείας είναι οι έρευνες στο χώρο της Β. Ελλάδας και στη θάλασσα και τη στεριά. Πρόκειται, είπε, για εταιρεία που το Δεκέμβρη του 2010 ανακάλυψε το περίφημο κοίτασμα «Λεβιάθαν».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr