Αρβανιτόπουλος: Δεν θα πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα των ΑΕΙ

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα των ΑΕΙ

Να κατευνάσει το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στον χώρο της ανώτατης παιδείας αναφορικά με το αν θα μπει «πωλητήριο» στην περιουσία των πανεπιστημίων επιχείρησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην Βουλή. Να σημειωθεί ότι για το θέμα έχει προγραμματιστεί αύριο έκτακτη σύγκλητος των  πρυτάνεων....

Ο αμετανόητος Boy George
Αρβανιτόπουλος: Δεν θα πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα των ΑΕΙ
Να κατευνάσει το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στον χώρο της ανώτατης παιδείας αναφορικά με το αν θα μπει «πωλητήριο» στην περιουσία των πανεπιστημίων επιχείρησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην Βουλή. Να σημειωθεί ότι για το θέμα έχει προγραμματιστεί αύριο έκτακτη συνεδρίαση της συνόδου των  πρυτάνεων.
 
Ειδικότερα ο κ. Αρβανιτόπουλος παραδέχθηκε ότι σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μεταβίβαζε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιουσία τους, είχαν συμπεριληφθεί και τα ΑΕΙ!
 
Πρόσθεσε όμως ότι «έγινε παρέμβαση στον υπουργό Οικονομικών ούτως ώστε να απαλειφθεί η επίμαχη και κακοδιατυπωμένη διάταξη, πρέπει να υπάρξει ένα περιουσιολόγιο και ένα μητρώο και από εκεί και πέρα, ακόμα και ο κακόπιστος πρέπει να γνωρίζει ότι, ό,τι και αν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να αξιοποιηθεί, θα πρέπει να υπάρξει διυπουργική απόφαση και η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού. Και δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει – θέλω να το διαβεβαιώσω στους Ελληνες πολίτες – και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ούτε υπάρχει η διϋπουργική που θα εγκρίνει τέτοιο πράγμα ούτε υπάρχει υπουργός παιδείας και πάντως, όχι εγώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης