«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό άναψαν τα επεισόδια στο «Χυτήριο»

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό άναψαν τα επεισόδια στο «Χυτήριο»

Απειλές Κασιδιάρη κατά Ρεπούση και ΣΥΡΙΖΑίων βουλευτών - Παρέμβαση Ρουπακιώτη, που ζητά να πληροφορηθεί εάν ειδοποιήθηκε εισαγγελέας για τα έκτροπα στο θέατρο - «Κατηγορώ» ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη μέτρων από την Αστυνομία - Επίθεση στη Χρυσή Αυγή από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό άναψαν τα επεισόδια στο «Χυτήριο»
Μία ημέρα μετά τις θλιβερές εικόνες έξω από το θέατρο «Χυτήριο», επ' αφορμή της παράστασης «Corpus Christi», η Χρυσή Αυγή και τα λοιπά πολιτικά κόμματα έδωσαν συνέχεια στην υπόθεση με δηλώσεις και τοποθετήσεις, άλλες ακραίες και άλλες πιο ψύχραιμες.

Αρχικά, ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας έξω από τη Βουλή και σχολιάζοντας τα γεγονότα έξω από το θέατρο «Χυτήριο», εξαπέλυσε επίθεση κατά συναδέλφων του βουλευτών από άλλα κόμματα.

«Σε κάθε περίπτωση που θα προσβάλλεται το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, αλλά και η ιστορική τους μνήμη, η Χρυσή Αυγή θα παρεμβαίνει δυναμικά. Από δω και πέρα οι διάφοροι "μαϊντανοί" του ανθελληνισμού, τύπου Ρεπούση και οι ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές "τρώνε πόρτα"», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
«Αν κάποιος σε μουσουλμανική χώρα κάνει θεατρικό έργο υβριστικό για τον Μωάμεθ, θα του πάρουν το κεφάλι, δεν θα διαμαρτυρηθούν με νόμιμο τρόπο, όπως κάνουν οι Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, να ενημερωθεί για τον εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας και, αν ναι, γιατί δεν παρενέβη στα χθεσινά επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο», ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ειδικότερα, ο κ. Ρουπακιώτης ζητά από τον ανώτατο εισαγγελικό να αξιολογήσει εάν συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση  συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής.  

Από την πλευρά του, επίθεση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του πως δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να προληφθούν τα επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο».

Με αφορμή και δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία το «Corpus Christi» δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί κακόβουλης βλασφημίας, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «καθώς ο κ. Δένδιας αποφάσισε χθες ότι το δεξιό είναι το φιλικότερο από τα άκρα που κατά τα άλλα αντιμάχεται, η Δικαιοσύνη κατέστη ανενεργή».

«Δεκάδες αστυνομικοί παρακολουθούσαν επί ώρες τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκαν χτες στο Θέατρο Χυτήριο σε ρόλο μπράβου, να βρίζουν χυδαία, να προπηλακίζουν, να επιτίθενται βίαια και να απειλούν, και ω του θαύματος, να καταφέρνουν εν τέλει τη ματαίωση της παράστασης και την απελευθέρωση συλληφθέντα στα έκτροπα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Διαβάστε περισσότερα εδώ

«Η Χρυσή Αυγή έχει ξεπεράσει τα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά κατηγορεί τη Χρυσή Αυγή ότι, εκμεταλλευόμενη τις δυσκολίες των πολιτών λόγω κρίσης,, προχωρά σε «ναζιστικές παρεμβάσεις» και «αντιδημοκρατικές ενέργειες».

Προειδοποιεί επίσης όποιον στηρίζει για ψηφοθηρικούς λόγους αυτές τις πρακτικές που οδηγούν «στον εκφασισμό της κοινωνίας», να γνωρίζει ότι θα πέσει και αυτός κάποια στιγμή θύμα τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ

«Ο ναζιστικός θίασος μαζί με παραεκκλησιαστικούς κομπάρσους επιδιώκει να επιβάλει καθεστώς λογοκρισίας στις καλλιτεχνικές παραγωγές, αποκαλύπτοντας τον συστημικό και βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής» σχολίασε το ΚΚΕ με αφορμή τα επεισόδια έξω από το θέατρο Χυτήριο. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε εδώ το χρονικό των επεισοδίων και εδώ για την απελευθέρωση προσαχθέντος από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, εις βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης