Αμφιβάλλει και η κυβέρνηση για τη γνησιότητα της λίστας Λαγκάρντ

Ο πρωθυπουργός διαβίβασε από την πρώτη στιγμή το usb που του έστειλε ο Βενιζέλος στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να διαπιστωθεί αν «πειράχτηκε» το αρχείο

Στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβίβασε απευθείας το Μέγαρο Μαξίμου το ηλεκτρονικό αρχείο που περιλαμβάνει την λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμάτης απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου αναφέρει ότι «σας γνωρίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αμέσως μόλις παρέλαβε φάκελο από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, που περιείχε την εξωτερική μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρονικών στοιχείων (usb stick) την απέστειλε στο αρμόδιο  ελεγκτικό όργανο δηλαδή στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες».

Με τον τρόπο αυτό απαντάται επισήμως το ερώτημα εάν το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίστηκε για το ενδεχόμενο να έχει αλλοιωθεί το αρχικό περιεχόμενο του ηλεκτρονικού αρχείου. Αν δηλαδή προστέθηκαν ή αφαιρέθηκαν ονόματα από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ καθώς έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι να διαπιστώσει εάν «πειράχτηκε» το πρωτότυπο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα λεγόταν ότι υπάρχει συνομιλία μεταξύ εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος  και προϊσταμένου Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος με αποτέλεσμα οι αμφιβολίες για την αυθεντικότητα της λίστας να εντοπίζονται μόνο στην δικαιοσύνη. Με το συγκεκριμένο έγγραφο όμως καθίσταται σαφές ότι την γνησιότητα του ηλεκτρονικού αρχείου που διαβίβασε ο κ. Βενιζέλος στον πρωθυπουργό, αμφισβητεί και η κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των ερωτημάτων που έθεσε ο κ. Νικολόπουλος στον υπουργό επικρατείας και στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά περιλαμβάνονται και τα: «γνωρίζει η κυβέρνηση της «αλά Σαμαράς – Βενιζέλος παράδοσης παραλαβής» πόσα ονόματα περιέχει το stick Βενιζέλου, αν είναι γνήσιο ή όχι και αν απ αυτό έχουν αφαιρεθεί ονόματα και στοιχεία καταθέσεων; Μπορεί το stick αυτό να υποκαταστήσει το επίσημο Cd που απεστάλη μέσω της διπλωματικής οδού από την Γαλλία στην Ελλάδα και να κλείσει εδώ η υπόθεση;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr