Το κράτος προσπαθεί να ελέγξει ποιους επιχορηγεί και πόσο

Το κράτος προσπαθεί να ελέγξει ποιους επιχορηγεί και πόσο

Τι λέει η επιστολή του Χρ.Σταϊκούρα για τις ΜΚΟ - Μόνο τις συνδρομές σε διεθνείς οργανισμούς που αποτελούν νομική υποχρέωση της χώρας και είναι απολύτως αναγκαίες θα καταβάλλει το δημόσιο

Το κράτος προσπαθεί να ελέγξει ποιους επιχορηγεί και πόσο
«Εν όψει της της κατάρτισης του σχεδίου Προϋπολογισμού του 2013 και σε συνέχεια των σχετικών αιτημάτων των υπουργείων, που αφορούν την καταβολή επιχορηγήσεων, εισφορών και συνδρομών σε διεθνείς οργανισμούς και άλλες οντότητες του εξωτερικού, παρακαλώ όμως μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα ζητήματα:

- Τον πλήρη κατάλογο των οργανισμών και λοιπών οντοτήτων που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο σας καθώς και το ύψος των αντίστοιχων δαπανών

- Ποιες εκ των δαπανών αυτών αποτελούν νομική υποχρέωση της χώρας μας

- Ποιες εκ των ανωτέρω δαπανών κρίνονται από την πλευρά σας ως απολύτως αναγκαίες», αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προς του συναδέλφους του υπουργούς.

Σε άλλη επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Σταϊκούρας ζητά να του αποσταλεί ο πλήρης κατάλογος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και άλλων συλλογικών φορέων, που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο καθώς και το ύψος των αντίστοιχων δαπανών, εφαρμόζοντας αυστηρή εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να παγώσει μέχρι νεοτέρας η συνέχιση της χρηματοδότησης ΜΚΟ και από το 2013 όλες οι δαπάνες να επανεξεταστούν από μηδενική βάση.
Κλείσιμο
 
«Στόχος είναι η εξάντληση των περιθωρίων περιστολής και ο εξορθολογισμός της σχετικής δαπάνης στο πλαίσιο της κοινής μας βούλησης για προώθηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας», αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο κ. Σταϊκούρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης