Συνεχίζεται ο εσωκομματικός πόλεμος για την οικονομική πολιτική

Συνεχίζεται ο εσωκομματικός πόλεμος για την οικονομική πολιτική

Πανικό στο κυβερνών κόμμα προκαλούν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ διευρύνει και παγιώνει το προβάδισμά του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και η δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ δίνει στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα 3,5% στην πρόθεση ψήφου και 20 μονάδες στην παράσταση νίκης.

Το κυβερνητικό επιτελείο επιχειρεί να αλλάξει το πολιτικό κλίμα με συνεχείς εμφανίσεις του πρωθυπουργού και με περιοδείες στην ε

Πανικό στο κυβερνών κόμμα προκαλούν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ διευρύνει και παγιώνει το προβάδισμά του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και η δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ δίνει στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα 3,5% στην πρόθεση ψήφου και 20 μονάδες στην παράσταση νίκης.

Το κυβερνητικό επιτελείο επιχειρεί να αλλάξει το πολιτικό κλίμα με συνεχείς εμφανίσεις του πρωθυπουργού και με περιοδείες στην επαρχία. Η όψιμη κινητικότητα του πρωθυπουργού έχει στόχο να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης ενόψει των μεγάλων εξαμηνιαίων μετρήσεων της ΜΡΒ και της Metron Analysis που διεξάγονται αυτή την εποχή και θα βγουν στις αρχές του επόμενου μήνα. Αν και σε αυτές καταγραφεί η υστέρηση σε ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία που φαίνεται τώρα τότε η περαιτέρω φθορά θα είναι ραγδαία και μη αναστρέψιμη. 

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τους συνταξιούχους, έκανε δηλώσεις μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Σερβίας μίλησε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας και αύριο κάνει περιοδεία στο νομό Κοζάνης. Το κυβερνητικό επιτελείο μοιάζει να λειτουργεί με όρους του προηγούμενου έτους όταν ο κ. Καραμανλής ήταν το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης και αρκούσε η δημόσια εμφάνιση του για να κερδίζει τις εντυπώσεις. Η πολιτική συγκυρία όμως είναι διαφορετική και η κοινωνία περιμένει κάτι περισσότερο από την καλή επικοινωνιακή εικόνα του πρωθυπουργού. Περιμένει αξιοπιστία και προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που όμως βρίσκει την κυβέρνηση απροετοίμαστη γεγονός που αυξάνει την δυσπιστία του κόσμου και την εσωκομματική γκρίνια. Οι εμφανίσεις του πρωθυπουργού έχουν αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, αντί να βελτιώνουν το κλίμα προκαλούν μεγαλύτερη φθορά στην προσωπική του εικόνα. Η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι η κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού  και η εκλογή Ομπάμα έχουν δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό ρεύμα για το οποίο δεν αρκούν τα επικοινωνιακά κόλπα. Το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους συνταξιούχους οι οποίοι έφυγαν με άδεια χέρια από το Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόσφερε τίποτε στην εικόνα του πρωθυπουργού, μάλλον αποκάλυψε την πολιτική ένδειά του αφού ακόμη και στην πιο αδύναμη κοινωνική τάξη δεν είχε να προσφέρει κάτι έστω για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη ζητούν επειγόντως αλλαγή πολιτικής και προσώπων με ένα δομικό και εκτεταμένο ανασχηματισμό. Στο στόχαστρο της κριτικής έχει βρεθεί ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης τον οποίο πολλοί βλέπουν ως το επόμενο εξιλαστήριο θύμα. Ο υπουργός Οικονομίας είναι η τελευταία ασπίδα του πρωθυπουργού. Οργή όμως μεταξύ των κομματικών στελεχών και των βουλευτών προκαλεί και η παραμονή του κ. Τάκη Αθανασόπουλου στην θέση του διοικητή της ΔΕΗ παρά την επιμονή του στις αυξήσεις των τιμολογίων. Το θέμα προκαλεί τεράστια φθορά στην κυβέρνηση που δείχνει ότι ακόμη και σε εποχή κρίσης εκείνη προχωρά σε αυξήσεις. Για ακόμη μία φορά όμως το κυβερνητικό επιτελείο δεν αντιλαμβάνεται το πραγματικό κλίμα στην κοινωνία και δεν έχει τα απαραίτητα αντανακλαστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης