Άγνωστος παραμένει ο εκατομμυριούχος βουλευτής

Άγνωστος παραμένει ο εκατομμυριούχος βουλευτής

Ο επικεφαλής της αρχής για το μαύρο χρήμα δεν διαπίστωσε παρανομία, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει την λίστα με όσους βουλευτές έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και η επιτροπή της Βουλής για τα πόθεν έσχες ακόμη ψάχνει...

Άγνωστος παραμένει ο εκατομμυριούχος βουλευτής
Για «κούλουμα» οι έρευνες για τους πολιτικούς που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Για την ερχόμενη Τρίτη μετατίθενται οι όποιες εξελίξεις στην υπόθεση του «φαντομά» βουλευτή ο οποίος έβγαλε στο εξωτερικό 1.000.000 ευρώ και αυτό γιατί τόσο η Βουλή, που ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, όσο και το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ετοιμάζει την λίστα με όλα τα πολιτικά πρόσωπα που έστειλαν χρηματικά εμβάσματα στο εξωτερικό την περασμένη δραματική χρονιά, έχουν «κλείσει» λόγω τριημέρου Καθαράς Δευτέρας! Ειδικότερα, η επιτροπή ελέγχου των «πόθεν έσχες» των βουλευτών η οποία ήδη από την περασμένη Τετάρτη επιχειρεί στα «τυφλά» να εντοπίσει ποιοι είναι το πραγματικό πρόσωπο πίσω από τον «εκατομμυριούχο βουλευτή» έχει σταματήσει τους ελέγχους από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν δηλαδή ολοκλήρωσε τις εργασίες η Ολομέλεια, και θα ξαναπιάσει δουλειά την Τρίτη.

Κλείσιμο
Πέραν τουτου όμως, τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν αναμένεται να είναι εντυπωσιακά και αυτό γιατί η πληροφορία που θέλει τον βουλευτη να χρησιμοποιεί χρηματιστηριακή εταιρεία για να εμβάσει το ποσό δυσκολεύει εξαιρετικά τον εντοπισμό του. Υπο αυτά τα δεδομένα μόνο αν ξεπεραστούν τα νομικά κωλύματα του προϊσταμένου της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτη Νικολούδη θα ανακαλυφθεί ο συγκεκριμένος βουλευτής. Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολούδης έχει στα χέρια του το έμβασμα που αναγράφει τόσο το χρηματικό ποσό, την ημερομηνία μεταφοράς του στο εξωτερικό και κυρίως το όνομα του εντολέα, κωλύεται όμως να το διαβιβάσει στην Βουλή γιατί δεν έχει διαπιστώσει παρανομία. Από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος  Βενιζέλος αν και δεσμεύτηκε ότι την Παρασκευή το βράδυ θα διαβίβαζε στην Βουλή λίστα με όλα τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους τα οποία έβγαλαν ποσά άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό το 2011 δεν το έχει κάνει έως σήμερα.  Ισως όμως γνωρίζει ότι ο φάκελος με τα σημαντικά στοιχεία δεν θα βρουν παραλήπτη αυτές τις ημέρες και να ανέβαλλε την αποστολή του για την Τρίτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης