Και το ΣΔΟΕ στα «ίχνη» του εκατομμυριούχου βουλευτή

Και το ΣΔΟΕ στα «ίχνη» του εκατομμυριούχου βουλευτή

«Ακόμα και αν με βασανίσετε, δεν μιλάω» λέει ο Νικολούδης - Μέχρι την Παρασκευή το χρονικό όριο για τη δημοσιοποίηση του επίμαχου ονόματος

Financial Crime Unit in search of the millionaire MP
Κατεπείγουσα έρευνα, για να διαπιστωθεί αν το ποσό του 1.000.000 ευρώ, που βγήκε στο εξωτερικό από το βουλευτή, δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.

Την ίδια ώρα, «μέχρι την Παρασκευή» είναι το όριο που βάζει η επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» των βουλευτών, προκειμένου να εντοπίσουν και να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή ο οποίος, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Αρχής για το «μαύρο χρήμα», Παναγιώτης Νικολούδης, έστειλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ, το Μάιο του 2011.

Κλείσιμο
Επισημαίνεται ότι το ΣΔΟΕ στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την Υπησία καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της οποίας προΐσταται ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος και έφερε στο φως την όλη υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο κ. Νικολούδης επικοινώνησαν και διαπίστωσαν ότι ο μόνος που μπορεί να προχωρήσει τη διαδικασία και να δημοσιεύσει το όνομα του βουλευτή είναι ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες», Βαγγέλης Αργύρης, εξηγώντας ότι πρέπει να στείλει αίτημα προς την Τράπεζα της Ελλάδος, με το οποίο να ζητά να του αποσταλούν όλες οι τραπεζικές κινήσεις των βουλευτών και των στενών τους συγγενικών προσώπων για το 2011.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος είχε επικοινωνία με τον Παναγιώτη Νικολούδη προκειμένου να τον πείσει να δώσει κάθε στοιχείο που έχει στην διάθεσή του για τον βουλευτή του ενός εκατ. ευρώ.

Ωστόσο,ο κ. Νικολούδης εξακολουθεί να αρνείται κάθε συνεργασία και αυτό γιατί όπως ο ίδιος λέει -δεν διαπίστωσε παράνομη πράξη και άρα δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει στην αποκάλυψη. Μάλιστα ο κ. Νικολούδης φέρεται να είπε προς τον κ. Πετσάλνικο ότι «ακόμα και αν με βασανίζετε δεν θα αποκαλύψω το όνομα»!

Υπό αυτά τα δεδομένα -και παράλληλα με την έρευνα που ήδη έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της επιτροπής- ο κ. Πετσάλνικος  επικοινώνησε με το Υπουργείο Οικονομικών και τους ζήτησε να ερευνήσουν εάν στον κατάλογο που έχουν με εκείνους οι οποίοι το 2011 έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 150.000, υπάρχουν πολιτικοί.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ήδη ορισμένοι βουλευτές, με επιστολές προς τον πρόεδρο της Βουλής, ξεκαθαρίζουν ότι, εάν εντός των επόμενων ημερών δεν δημοσιευτεί το όνομα, τότε θα κινήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία, προκειμένου να υπερασπιστούν την «τιμή και την υπόληψή μας», εξηγώντας ότι «δεν μπορεί από μια καταγγελία να αφήνεται σκιά για όλο τον πολιτικό κόσμο». Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης