Πρωτοφανές! Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη!

Πρωτοφανές! Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη!

Αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έπειτα από επεισόδια και κατάληψη της παραλιακής λεωφόρου από Αγανακτισμένους πολίτες,  λέγοντας: Είναι ντροπή να με λένε προδότη!

Πρωτοφανές! Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη!
Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη έπειτα από την εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου βρίσκονταν ήδη παρατεταγμένα μερικά πεζοπόρα τμήματα. Με την εμφάνιση του Προέδρου της Δημοκρατίας ομάδες αριστερών, «αγανακτισμένων» και μερίδα οπαδών του «Ηρακλή» εκτόξευαν μπουκάλια με νερό και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως μεταδίδει η Όλγα Γκάλη από τη Θεσσαλονίκη, τα συνθήματα που ακούγονταν εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν μεταξύ άλλων τα : «Προδότη παραιτήσου», «Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ», «Έξω οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ», «έξω οι κλέφτες από την πόλη», «εκλογές», « 1, 2, 3, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73», «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ».
 
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, παρά τα ισχυρότατα αστυνομικά μέτρα. Τουλάχιστον επτά διαφορετιές συγκεντρώσεις από διαμαρτυρόμενους είχαν οργανωθεί. Οι «Αγανακτισμένοι», μέλη της Χρυσής Αυγής, οπαδοί της ομάδας του Ηρακλή, μέλη της κίνησης πολιτών «Άρδην», εργαζόμενοι στα προγράμματα του δήμου «βοήθεια στο σπίτι», μέλη του ΠΑΜΕ και οργανωμένα σωματεία εργαζομένων.
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποφάσισε να αποχωρήσει από το χώρο της παρέλασης γύρω στις 11.30 το πρωί καθώς οι διαδηλωτές παρέμεναν κάθετα στο δρόμο φωνάζοντας συνθήματα και εμποδίζοντας να αρχίσει η παρέλαση.
 
Μαζί του απόχώρησαν από την εξέδρα όλοι οι επίσημοι ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, στον εθνικό εορτασμό ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να λάβουν σκληρότερα μέτρα.
Κλείσιμο
 
Μετά την αποχώρηση των επισήμων από την εξέδρα η παρέλαση ξεκίνησε με τους εφέδρους καταδρομείς, τους αριστούχους μαθητές, τους εθελοντές διασώστες, τους απογόνους των Μακεδονομάχων. Οι διαδηλωτές μετακινήθηκαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων χειροκροτώντας όσους έπαιρναν μέρος στην παρέλαση καθώς αποχώρησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις.
 
Το οξύμωρο ήταν πως πλέον μέλη της χρυσής αυγής και «αγανακτισμένοι» βρισκόντουσαν μαζί, αρχικά φωνάζοντας συνθήματα κατά του κ. Παπούλια και της κυβέρνησης και στη συνέχεια χειροκροτώντας και επευφημώντας όσους παρεύλαναν.
 
Νωρίτερα δημιουργήθηκαν μικροσυμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και εφέδρων όταν η παρέλαση εμποδιζόταν και δεν ξεκινούσε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης μίλησε για 500 άτομα που κατόρθωσαν να σταματήσουν την παρέλαση φωνάζοντας ύβρεις ακόμα και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης