Κατερίνα Παπακώστα: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την οικογένεια

Κατερίνα Παπακώστα: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την οικογένεια

Το μήνυμα της νέας υφυπουργού Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής - Παρέλαβε από τη Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα

yp-synoxhs-oikogeneias__3_
Παρουσία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η ανάληψη των καθηκόντων της νέας υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνας Παπακώστα η οποία παρέλαβε από την Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στη δήλωση της ανέφερε:

«Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, με τη συνάδελφο, φίλη και συναγωνίστρια Μαρία Κεφάλα κληθήκαμε να οργανώσουμε ένα νέο υπουργείο, με το οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συμβόλισε μια από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες της κυβέρνησής μας: τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, η οποία είναι και βασικός κρίκος της κοινωνικής συνοχής, την ενδυνάμωση των ευάλωτων, την παιδική προστασία, τη διασφάλιση της ισοτιμίας των ατόμων με αναπηρία. Και φυσικά το δημογραφικό. Ηταν δύσκολο το εγχείρημα μας, με πολλά διοικητικά εμπόδια αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω ότι με την προσήλωσή σου, την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό σου πετύχαμε πολλά. Σε ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία και προσβλέπω σε όσα μπορείς ακόμη να προσφέρεις στο έργο μας, με την εμπειρία και τη βαθιά γνώση σου, τόσο σε επίπεδο Βουλής αλλά και μέσα στην κοινωνία. Θέλω τέλος να καλωσορίσω την επίσης συνάδελφο και φίλη Κατερίνα Παπακώστα. Είμαι σίγουρη ότι θα αφοσιωθεί στα νέα της καθήκοντα με τον τρόπο που παραμένει αφοσιωμένη ως βουλευτής Τρικάλων στην ανάκαμψη της περιοχής. Το γραφείο μου, όλοι οι συνεργάτες και οι γενικοί γραμματείς είμαστε στη διάθεση σου ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε γρηγορότερα και καλύτερα όλους τους στόχους του Υπουργείου που ξεκινήσαμε με τη Μαρία και συνεχίζουμε με την Κατερίνα».

Η απελθούσα υφυπουργός κυρία Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα στη δήλωση της ανέφερε: «Νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πέρσι περίπου τέτοιο καιρό μου εμπιστεύτηκε το χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού σε ένα νεοσύστατο υπουργείο όπου μαζί με την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να στήσουμε πραγματικά κάτι από το μηδέν. Νομίζω ότι αυτό που σίγουρα έχουμε πετύχει όλο αυτό το διάστημα είναι να καθιερωθεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη συνείδηση της κοινωνίας και των πολιτών ως μια δομή χρήσιμη και αναγκαία που ήρθε να δώσει λύσεις και απαντήσεις στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες. Με τα στελέχη της γενικής γραμματείας ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους συνεργάτες μου, το γραφείο της υπουργού και όλους τους συνεργάτες της, δώσαμε πραγματικά μια μάχη για να προχωρήσουν τα πρότζεκτ που αναλάβαμε. Για τις Νταντάδες της Γειτονιάς, που έχουμε φτάσει τους 580 ωφελούμενους με αρχικό στόχο τους 400 και έπεται συνέχεια. Για να αναμορφώσουμε το σήμα ισότητας το οποίο το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει για όλες τις επιχειρήσεις. Για να βοηθήσουμε τις γυναίκες θύματα βίας με μία συνεργασία με την πανελλήνια ομοσπονδία ξενοδόχων όπου από αρχές του έτους με ένα μνημόνιο συνεργασίας μπορούν και φιλοξενούνται δωρεάν αυτές οι γυναίκες θύματα βίας για τις πρώτες μέρες μέχρι να μπουν στους ξενώνες μας. Για να αναπτύξουμε κέντρα βιασμού με τη βοήθεια του Συμβουλίου της Ευρώπης. Και μια σειρά άλλα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε αργότερα με τη φίλη και καλή συνάδελφο Κατερίνα παπακώστα, στην οποία θέλω πραγματικά να ευχηθώ καλή επιτυχία αφού ευχαριστήσω την αγαπημένη μου φίλη Σοφία Ζαχαράκη. θέλω να πω ότι σε ότι με αφορά έτρεξα όλο αυτό το διάστημα με ζήλο και με αφοσίωση σε αυτό που μου ανατέθηκε και χωρίς να κάνω καμία έκπτωση στις αρχές, τις αξίες και αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μου. Θα είμαι πλάι σας το επόμενο διάστημα με όλες τις δυνάμεις μου. Ετσι κι αλλιώς είμαστε μια μεγάλη ομάδα, η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας για να βοηθήσουμε τους άξιους υπουργούς και υφυπουργούς και όλο το κυβερνητικό σχήμα με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτακη ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και οι πολίτες».

Κλείσιμο
Η νέα υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα ανέφερε, από την πλευρά της, στη δήλωσή της: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη και αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα να με περιβάλλει με αυτή την εμπιστοσύνη ο πρωθυπουργός και να μου αναθέτει καθήκοντα της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Είμαι ενθουσιασμένη γιατί θα συνεργαζόμαστε με την καλή φίλη και αξιόλογη υπουργό την κυρία Ζαχαράκη. Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είναι ένα πολύ σημαντικό υπουργείο. Ολα αυτά τα χρόνια ως δικηγόρος έχω δει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια και σήμερα ως πολιτικός, μέσα στο κοινοβούλιο προσπαθώντας να περάσουμε και να υπερασπιστούμε μεταρρυθμίσεις που αφορούν και την οικογένεια και το δημογραφικό. Είμαστε αποφασισμένοι να ενώσουμε δυνάμεις. Και είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να διαδέχομαι την άξια συνάδελφο κυρία Κεφάλα που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Την ευχαριστώ για τα καλά της λόγια και τη διάθεση συνεργασίας. Μαρία μου όλες μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί μας ενδιαφέρει πραγματικά να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, να ενισχύσουμε την οικογένεια να ενισχύσουμε τις κοινωνικές ομάδες, να ενισχύσουμε τα άτομα, το καθένα ξεχωριστά να νιώθουν ότι υπάρχει ένα κράτος που στηρίζει την κοινωνική συνοχή. Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν πίσω».


yp-synoxhs-oikogeneias__4_
yp-synoxhs-oikogeneias__1_
yp-synoxhs-oikogeneias__2_


Ειδήσεις σήμερα:

Πειραιάς: Ένας νεκρός κι ένας βαριά τραυματίας σε ανταλλαγή πυροβολισμών - Μια σύλληψη και μια προσαγωγή

Κέιτ Μίντλετον: Επιστρέφει στη δημόσια ζωή - «Κάνω πρόοδο, έχω καλές και κακές ημέρες»

Ο έλεγχος και το «άριστα» που δεν πήρε ποτέ στα χέρια της η 11χρονη Βασιλική από τη Μυρτιά Ηλείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης