LIVE

Κορωνοϊός

Πληθαίνουν οι φωνές κατά του κ. Ρουσόπουλου

Πληθαίνουν οι φωνές κατά του κ. Ρουσόπουλου

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει πλέον το κυβερνών κόμμα καθώς η εμπλοκή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην υπόθεση της  Μονής Βατοπεδίου προκαλεί νευρική κρίση στους βουλευτές ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Η δημοσκόπηση της Alco για τον Alter δείχνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου κατά 1,7% και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να προηγείται του κ. Κώστα Καραμανλή στα ποιο

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει πλέον το κυβερνών κόμμα καθώς η εμπλοκή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην υπόθεση της  Μονής Βατοπεδίου προκαλεί νευρική κρίση στους βουλευτές ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Η δημοσκόπηση της Alco για τον Alter δείχνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου κατά 1,7% και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να προηγείται του κ. Κώστα Καραμανλή στα ποιοτικά στοιχεία. Έτσι παγιώνεται η εικόνα ότι η ΝΔ έχει χάσει το προβάδισμα ενώ η εικόνα του κ. Καραμανλή έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Η αίσθηση ότι τείνει να απωλεσθεί οριστικά η πολιτική κυριαρχία προκαλεί νευρικότητα στους βουλευτές. Η κατάσταση στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι εκτός ελέγχου και επιτείνεται από την παρατεταμένη αδράνεια του κυβερνητικού επιτελείου που δείχνει ανίκανο να αναλάβει πρωτοβουλίες για να βγει από την κρίση. Οι βουλευτές θεωρούν ότι αν τα πράγματα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο τότε σύντομα η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη.  Επιβαρυντικό στοιχείο είναι η εμπλοκή του κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου που τον καθιστά πλέον μέρος του προβλήματος και δυσχεραίνει τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση. Ο κ. Ρουσόπουλος βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής των βουλευτών. Ορισμένοι το λένε με έμμεσο τρόπο δημοσίως και πολλοί περισσότεροι παρασκηνιακά ότι ο κ. Ρουσόπουλος θα πρέπει να απομακρυνθεί. Χαρακτηριστικές είναι από αυτή την άποψη η δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Υγείας κ. Θανάση Γιαννοπουλου ο οποίος είπε ότι «αν συνεχισθούν έτσι τα πράγματα σε λίγο δεν θα βλέπουμε την πλάτη του ΠΑΣΟΚ αλλά τα οπίσθιά του» και πρόσθεσε ότι όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο Βατοπεδίου θα πρέπει να πάνε σπίτι τους. Σκάνδαλο χαρακτήρισε την υπόθεση και ο κ. Σαλαγκούδης και ζήτησε κινήσεις από τον πρωθυπουργό. Να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες ο κ. Καραμανλής ζήτησε και ο κ. Κώστας Γκιουλέκας. Πυρά όμως συγκεντρώνει και ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης. «Τρομοκράτη» τον χαρακτήρισε ο κ. Γιάννης Μανώλης ο οποίος επιπλέον είπε ότι ντρέπεται να κυκλοφορεί στο δρόμο. Αιχμές στον κ. Αλογοσκούφη έριξε και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι χρειάζεται ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

Μέσα σε αυτό το κλίμα απομακρύνεται και ο ανασχηματισμός που για πολλούς υπουργούς είναι η μόνη κίνηση για να βγει ο κ. Καραμανλής από το αδιέξοδο. Παρά την πίεση που ασκείται από τους βουλευτές αλλά και από αρκετούς υπουργούς και υφυπουργούς το κυβερνητικό επιτελείο έκρινε ότι στην παρούσα φάση ο ανασχηματισμός δεν θα απέφερε τα αναμενόμενα πολιτικά αποτελέσματα. Θα φαινόταν σαν ο πρωθυπουργός να σύρεται από τις εξελίξεις και ενδεχομένως θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε. Έτσι ο ανασχηματισμός αναβάλλεται για καλύτερη συγκυρία πιθανόν μετά τον προυπολογισμό. Οι βουλευτές όμως ανησυχούν ότι τότε μπορεί να είναι πολύ αργά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης