Χρυσοχοΐδης: «Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη όπως προβλέπει το Σύνταγμα για τον Γιώργο Λυγγερίδη»

Χρυσοχοΐδης: «Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη όπως προβλέπει το Σύνταγμα για τον Γιώργο Λυγγερίδη»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το νομικό καθεστώς γύρω απο την προστασία των θυμάτων της βίας και της τρομοκρατίας - «Ο θρήνος πρέπει να μετατραπεί σε πράξη»

xrysoxoidis1
Τη διαβεβαίωση ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως προβλέπει η Δημοκρατία και το Σύνταγμά μας στην υπόθεση του Γιώργου Λυγγερίδη έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στην τιμητική ημερίδα της ΠΟΑΣΥ στη μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Λυγγερίδη και τη διμοιρία του, μετά και τις συλλήψεις που έγιναν για τη δολοφονία του αστυνομικού, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι ο θρήνος θα πρέπει να μετατραπεί σε πράξη «τόσο για εκείνον που “έφυγε”, όσο και για εκείνους που μένουν πίσω. Οφείλουμε να επανεξετάσουμε όλο το νομικό καθεστώς γύρω από την προστασία των θυμάτων της βίας και της τρομοκρατίας».



Κλείσιμο
«Ο Γιώργος, θα είναι κάθε μέρα μαζί μας, για να μας θυμίζει πόσο πολύτιμη είναι η ανθρώπινη ζωή και πόσο απεχθής, δολοφονική και καταστροφική είναι η βία για κάθε κοινωνία», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη, αλλά και στους γονείς κάθε θύματος. «Δεν θα μείνουν μόνοι. Η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και όλη η Ελλάδα θα είμαστε δίπλα σας, ούτως ώστε κάθε μέρα να μπορούμε να παλέψουμε, να αγωνιστούμε και να δώσουμε τη μάχη όχι μόνο ως κοινωνία, αλλά και ως Αστυνομία, να καταπολεμήσουμε το έγκλημα», υπογράμμισε.

Η τιμητική – αφιερωματική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Ημερίδας με θέμα «Όχι στη βία, ναι στον αθλητισμό», παρουσία των γονιών και της αδελφής του Γιώργου Λυγγερίδη, σύσσωμης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, εκπροσώπων των Πολιτικών Κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικών φορέων. 

Ειδήσεις σήμερα:

Φρέντυ Μπελέρης: Το παρασκήνιο μιας υποψηφιότητας που άλλαξε το προεκλογικό τοπίο

Οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία ενόψει Ευρωεκλογών


Στις 57 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη - Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης