ΣΥΡΙΖΑ: Το μανιφέστο της «σύγχρονης Αριστεράς», ο πήχης του 2019 και η… φόρα Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Το μανιφέστο της «σύγχρονης Αριστεράς», ο πήχης του 2019 και η… φόρα Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει στις Κυκλάδες ενώ η Κουμουνδούρου κηρύσσει από την Αθήνα ανοιχτό πόλεμο στον Νίκο Ανδρουλάκη και στελέχη της Νέας Αριστεράς

kasselakis__8_
Στις Κυκλάδες περιοδεύει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επενδύοντας στην «στρατηγική της ενσυναίσθησης» ενόψει των Ευρωεκλογών. Στοχεύοντας στη «λογική της διπλανής πόρτας», ο κ. Κασσελάκης θα διασχίσει το επόμενο δεκαήμερο το Αιγαίο, για να βρεθεί κοντά στους κατοίκους νησιωτικών και ακριτικών περιοχών, ώστε να επικοινωνήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με την Κουμουνδούρου να κηρύσσει από την Αθήνα ανοιχτό πόλεμο στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση.

Με αυξημένες τις προσδοκίες, ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί ένα δημιουργικό «σοκ» το βράδυ των Ευρωεκλογών, λέγοντας στη huffingtonpost πως «στόχος μου είναι η ανατροπή. Πιστεύω πραγματικά, ότι στις 9 Ιουνίου μπορεί να σοκάρουμε την Ελλάδα. Είναι τελείως πιθανό, εφικτό, είναι στα χέρια μας, είναι στα χέρια του κόσμου. Η κάλπη είναι άδεια». Όπως εξήγησε, ζητούμενο για τον ίδιο είναι να προσελκύσει πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που επέλεξαν το 2023 την αποχή, προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρώτη θέση.

«Σε σχέση με το 2019 εμείς χάσαμε (στις εθνικές εκλογές) 700.000 ψήφους, οι οποίες πήγαν στην αποχή. Και γενικά υπάρχει κόσμος που δεν έχει ψηφίσει εδώ και πολύ καιρό επειδή είναι απογοητευμένος από όλο το πολιτικό σύστημα. Εάν φανεί ότι έχουμε αρχίσει μία διαδικασία επανενεργοποίησης, τότε μιλάμε για ένα τεράστιο εργαλείο, τεράστια δύναμη που θα έχουμε και...αέρα στα πανιά μας!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο απόηχο της παρουσίασης του Ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, όπου παρουσίασε ταυτόχρονα και το «μανιφέστο» του νέου ΣΥΡΙΖΑ ως «Σύγχρονης Αριστεράς». Σε αυτό χωρούν η κοινωνική αλληλεγγύη και το κράτος Δικαίου, παράλληλα με τον πατριωτισμό, την οικογένεια και τις απόψεις του κ. Κασσελάκη για τη θρησκεία, οι οποίες κυριάρχησαν στο δημόσιο διάλογο μετά την «εξομολόγηση» του ίδιου για το «θαύμα» της βάφτισής του.

Ελπίδες και μουδιάσματα

Παρά το αισιόδοξο κλίμα, εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή ανάρτηση του γνωστού στιχουργού, Νίκου Μωραϊτη, ο οποίος σχολίασε πως «ας μη δίνουμε ψευδείς ελπίδες. Οι πολίτες δεν ξυπνάνε γιατί δεν είναι πολίτες πια. Είναι πελάτες της προπαγάνδας και ενός pass» σχολιάζοντας ανάρτηση στο Χ, όπου γνωστός λογαριασμός διακείμενος φιλικά στην Κουμουνδούρου ανέφερε πως «οι πολίτες ξυπνάνε. Στέλεχος της ΝΔ ανοίγει την καρδιά της στον Στέφανο Κασσελάκη».

Κλείσιμο
moraitis


Η… φόρα Τσίπρα

Η αυτοπεποίθηση, σε κάθε περίπτωση, του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εδράζεται και στην παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, την οποία η Κουμουνδούρου αποτίμησε ως θετική, συσπειρώνοντας την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Μετά την κοινή εμφάνιση Τσίπρα – Κασσελάκη, «ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά» εκτιμούν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δεδομένο ότι ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έδωσε… φόρα στο διάδοχό του, ώστε να αποτελέσει τον εναλλακτικό, προοδευτικό πόλο, ο οποίος θα πρέπει να αποτυπωθεί σε πολύ υψηλά ποσοστά, «τουλάχιστον αντίστοιχα των Ευρωεκλογών του 2019», όπως παρατηρούν τα ίδια στελέχη.

«Έφταιξε η πολυφωνία και σύγχυση»

Από πλευράς του, «η μεγάλη μου πρόθεση ήταν να ανοίξω τις δομές του κόμματος, ώστε να έχει το κόμμα πραγματική γείωση στην κοινωνία. Δεν θεωρώ ότι ήταν καλό για όλους μας στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζαμε ότι θα είχαμε 20% διαφορά από τη ΝΔ. Έπρεπε αυτές τις κοινωνικές μεταβολές να τις βλέπαμε (...) Έφταιξε η πολυφωνία και σύγχυση που επικρατούσε στο κόμμα» τόνισε, ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στη huffingtonpost, χωρίς να εξαιρεί από την έλλειψη κοινωνικών αντανακλαστικών ούτε τον εαυτό του, αλλά ούτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Παρά το ενθουσιώδες κλίμα από τη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πάντως, η Κουμουνδούρου επέλεξε να επιτεθεί μετωπικά χθες τόσο στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, όσο και στα στελέχη της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση, σε ένα κεντροαριστερό διμέτωπο, κόβοντας κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τις δύο πλευρές.

«Η εμμονή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Την ίδια στιγμή γίνεται πλέον φανερή και η πρόθεση, αλλά και η επιδίωξη τους να στηρίξουν μια παραπαίουσα και διεφθαρμένη κυβέρνηση. Ευελπιστούμε να τους καλωσόρισαν στο άρμα Μητσοτάκη με …τιμές. Μην πάει χαμένος τόσος κόπος», ανέφεραν για τα δύο πρώην στελέχη τους πηγές της Κουμουνδούρου επιχειρώντας να τους ταυτίσουν με την ΝΔ, ενώ «έκαστος εφ 'ω ετάχθη» απάντησαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, σημειώνοντας πως «ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να μιλάει μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Πρόεδρο του». «Σήμερα (χθες) έδειξε για μια ακόμη φορά τον πανικό του και κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της λασπολογίας, ψάχνοντας «σωσίβιο» για τη διαφαινόμενη αποτυχία στις προσεχείς ευρωεκλογές» αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην Κουμουνδούρου και προσθέτουν πως «έφτασε μάλιστα σε σημείο να προσβάλει ακόμη και τους προοδευτικούς ψηφοφόρους διερωτώμενος αν προτιμούν διασκεδαστές».


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ισραηλινός έφεδρος κλωτσάει παλαιστινιακή σημαία, όμως ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά

Αιματηρή συμπλοκή 15χρονων για ένα μπουφάν στον Ωρωπό - Η αστυνομία ψάχνει το μαχαίρι της επίθεσης

Αποχώρησε οικειοθελώς από το Survivor ο Αλέξης Παππάς, ζήτησε και βγήκε στον τάκο ο Περπατάρης - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης