Πιερρακάκης: Επισκέφτηκε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη - Ανακοίνωσε δύο νέες πρωτοβουλίες

Πιερρακάκης: Επισκέφτηκε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη - Ανακοίνωσε δύο νέες πρωτοβουλίες

Το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας, με σκοπό την ενίσχυση και προώθηση της ελληνικής γλώσσας εντός και εκτός της χώρας

pierrakakis_kentro
Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1994, επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση των δράσεών του.

Το ΚΕΓ έχει την ευθύνη της διοργάνωσης των εξετάσεων πιστοποίησης επάρκειας της ελληνομάθειας, μεταξύ άλλων και βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του, μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 160 εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, τα οποία θα υποδεχτούν 9.000 υποψηφίους για την πιστοποίηση της ελληνομάθειας.Κλείσιμο
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός, δρομολογείται νέα πρωτοβουλία για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα του Κέντρου.

Επίσης, καθώς υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο έντονο ενδιαφέρον, το ΚΕΓ πρόκειται να παρέχει πιστοποίηση γνώσης και στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

Οι ανωτέρω δράσεις βρίσκονται στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της λειτουργίας του ΚΕΓ ως επίσημου φορέα χορήγησης Κρατικών Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας, ενώ με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας καθίσταται προσιτή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ταυτότητα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

Το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας.

Τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας ενώ υπάρχει συνεργασία και με το υπουργείο Εξωτερικών.
Σκοπός του ΚΕΓ είναι η ενίσχυση και προώθηση της ελληνικής γλώσσας εντός και εκτός της Ελλάδας, η οργάνωση της διδασκαλίας της σε αλλοδαπούς και ομογενείς, η στήριξη των διδασκόντων την ελληνική γλώσσα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό καθώς και η παραγωγή κάθε μορφής υλικού, που θα συντελούσε στην προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας.

Τα τέσσερα επιστημονικά τμήματα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας είναι:

α) το Τμήμα Λεξικογραφίας,
β) το Τμήμα Γλωσσολογίας,
γ) το Τμήμα Στήριξης και Προβολής της Ελληνικής Γλώσσας και
δ) το Τμήμα Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Ειδικότερα, τ ο Τμήμα Στήριξης και Προβολής της Ελληνικής Γλώσσας ασχολείται με τη διοργάνωση των εξετάσεων πιστοποίησης επάρκειας της ελληνομάθειας. Εκπονεί ερευνητικά προγράμματα για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας.

Παρέχει υποστηρικτικό υλικό, θεωρητικό και πρακτικό, για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης και ως δεύτερης γλώσσας. Δίνει κατευθυντήριες γραμμές για τη σύνδεση των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας με τη διδασκαλία, για την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών εκμάθησης της ελληνικής. Παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας. Διαθέτει χώρο για δημόσια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ διδασκόντων.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Μπαντόσα εγκατέλειψε τον αγώνα με τη Σαμπαλένκα και έβαλε τα κλάματα στην αγκαλιά της - Βίντεο

Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στην Άγκυρα - Οι δηλώσεις μετά τη Σύνοδο της ΕΕ


SOS για Θεσσαλία από Τσατραφύλλια - Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης