Δένδιας: Η α' φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει 702 διαμερίσματα σε 54 συγκροτήματα

Δένδιας: Η α' φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει 702 διαμερίσματα σε 54 συγκροτήματα

 Σε πέντε πόλεις της Θράκης η α' φάση του προγράμματος, στα 100 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός

dendias_orestiada
Το οικιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρώτη του φάση περιλαμβάνει 702 διαμερίσματα σε 54 συγκροτήματα, αρχικά σε πέντε πόλεις της Θράκης και 13 νησιά του Αιγαίου, προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, με ανάρτηση στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας βρίσκεται σήμερα στην Ορεστιάδα συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ. Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γ. Κωστίδη, για την τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών και την έναρξη του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων.



Στόχος η εξασφάλιση κατοικίας σε κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινείται για την εκτέλεση της υπηρεσίας του

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε στέγη σε κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινείται για την εκτέλεση της υπηρεσίας του, από τον χώρο της βασικής κατοικίας του. Είναι μια αυτονόητη παροχή. Αυτό τόνισε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας από την Ορεστιάδα.

Υπογράμμισε ότι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών «αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας» που εστιάζει στις στεγαστικές τους ανάγκες.

«Ξεκινάμε», συνέχισε, «σήμερα με τη θεμελίωση ενός νέου συγκροτήματος 13 διαμερισμάτων, εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα».

Το μεγαλόπνοο οικιστικό πρόγραμμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως ανέφερε, στοχεύει «στην κατασκευή χιλιάδων κατοικιών, σε βάθος που υπερβαίνει τη δεκαετία».

Κλείσιμο
Η πρώτη φάση του προγράμματος, συμπλήρωσε, «περιλαμβάνει 702 διαμερίσματα, 54 συγκροτήματα, με 100 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Η πρώτη φάση, εξήγησε, «περιλαμβάνει 5 πόλεις της Θράκης και 13 νησιά του Αιγαίου, περιοχές εθνικά ευαίσθητες, με περιορισμένη σήμερα διαθεσιμότητα οικιών και στα νησιά, ιδίως, με εξαιρετικά υψηλό κόστος κτήσης των ελάχιστων διαθέσιμων κατοικιών».

«Το 15% των κατοικιών που θα κατασκευάσουμε θα διατίθενται σε υπαλλήλους του δημόσιου τομέα που επίσης μετατίθενται για την εκτέλεση των καθηκόντων που η πατρίδα τους αναθέτει. Αναφερόμαστε κυρίως σε εκπαιδευτικούς και σε γιατρούς» τόνισε ο κ. Δένδιας.

«Οι υπόλοιπες κατοικίες, το 85% βεβαίως θα διατίθενται στις Ένοπλες Δυνάμεις και κατά προτεραιότητα στα χαμηλόβαθμα στελέχη μας. Τους ανθρώπους που επιδιώκουν και δικαιούνται ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους» προσέθεσε.

«Με το υπάρχον χρηματοδοτημένο πρόγραμμα αυξάνουμε το ποσοστό κάλυψης των υπαρχόντων αιτημάτων κατά 35%. Η πρώτη φάση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2027. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος αριθμός θα έχει παραδοθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και μέχρι τότε θα εργαστούμε για τη χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης, που θα ξεκινήσει μετά την απορρόφηση των πρώτων 100 εκατομμυρίων και θα περιλαμβάνει άλλες 715 κατοικίες στην Κρήτη και στην κεντρική χώρα» επισήμανε ο κ. Δένδιας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να καταστούν το πλαίσιο ενός προτύπου ανθρωποκεντρικής ανάπτυξής τους, συμβάλλοντας σε ένα μέλλον για την πατρίδα μας που θα μας κάνει όλους περήφανους» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο σχεδιασμός για το Οικιστικό Πρόγραμμα

Το Οικιστικό Πρόγραμμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες δράσεων και έχει ως στόχο την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, ιδιαίτερα των χαμηλόβαθμων στελεχών, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα χωρισμένο σε 4 φάσεις υλοποίησης, δίνοντας προτεραιότητα στις ακριτικές περιοχές και τα νησιά με ακριβό κόστος ενοικίων και περιορισμένη διαθεσιμότητα οικιών.

Περιλαμβάνει αρχικά την ευρύτερη περιοχή 5 πόλεων της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη) και 13 νησιά του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου (Κάρπαθος, Ρόδος, Καστελόριζο, Κως, Σάμος, Χίος, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Μύκονος, Σύρος).

Πιο συγκεκριμένα, προστίθεται στην ανακοίνωση, σε αυτή τη φάση, θα κατασκευαστούν 54 νέα συγκροτήματα των 13 διαμερισμάτων έκαστο, δηλαδή 702 καινούργια διαμερίσματα, η ολοκλήρωσή των οποίων, υπό κανονικές συνθήκες, αναμένεται το καλοκαίρι του 2027.

Για την υλοποίηση των υποέργων, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτοί δημόσιοι διαγωνισμοί.

Στις νέες κατοικίες των παραμεθόριων περιοχών, θα δίνεται δυνατότητα φιλοξενίας σε καθηγητές- δασκάλους και ιατρούς- νοσηλευτές του ΕΣΥ, στο πλαίσιο Προγραμματικών Συμφωνιών μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και του υπουργείου Υγείας, αντίστοιχα.


Ειδήσεις σήμερα:

Μπεκατώρου κατά Παπανώτα: Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει

Είναι η Ευρώπη σε τροχιά πολέμου; Τα κρυφά σχέδια του Πούτιν

Γιώργος Τσίπρας κατά Κασσελάκη: Σοκαριστική η αναφορά σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης