Φρέντι Μπελέρης: Τελικά ο Μητσοτάκης αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Φρέντι Μπελέρης: Τελικά ο Μητσοτάκης αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Στις 18:00 στο Ωδείο Αθηνών η παρουσίαση της ευρωλίστας του κόμματος - «Έκπληξη» με την Ελεονώρα Μελέτη

mitsotakis-mpeleris
Την συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η περίπτωσή του είχε εξελιχθεί σε…τρενάκι του τρόμου, με διαρκείς εναλλαγές, καθώς στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας φάνηκε να προδιαγράφεται ότι δεν θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο, ενώ τις επόμενες μέρες άρχισαν να κερδίζουν ξανά έδαφος οι εισηγήσεις υπέρ της συμπερίληψης του στη λίστα.

Όπως το έλεγε αρμόδια πηγή στο protothema.gr, «αυτή τη στιγμή έχουν βρεθεί και τα 41 ονόματα που θα απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο. Υπάρχουν δύο ονόματα που παίζουν για μια θέση και το ένα είναι του Μπελέρη». Σύμφωνα, πάντως, με νεότερες σημερινές πληροφορίες, η υποψηφιότητα του κ. Μπελέρη μοιάζει «πιο κοντά», αν και τις προηγούμενες μέρες φάνηκε να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της συμπερίληψής του στη γαλάζια ευρωλίστα.

Η συνάντηση του γιου του με κυβερνητικά στελέχη

Οι διεργασίες τις τελευταίες μέρες ήταν εργώδεις. Όπως έγραψε το πρωί το protothema.gr, το πρωί του Σαββάτου ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας, είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη. Μετά από αυτό το ραντεβού ήταν ξεκάθαρο ότι είτε θα είναι υποψήφιος ο Φρέντι Μπελέρης είτε κανένας άλλος από την οικογένειά του, μιας και είχαν διακινηθεί σενάρια για δυνητική υποψηφιότητα του γιου του.

Οι δύο εισηγήσεις στον Μητσοτάκη

Είναι δεδομένο ότι ο δήμαρχος Χειμάρας έχει «πέρασμα» στο δεξιόστροφο κοινό και αρκετά κομματικά στελέχη έχουν διαμηνύσει ότι, αν περιληφθεί στην ευρωλίστα, θα κάνουν καμπάνια για λογαριασμό του.

Υπενθυμίζεται, βεβαίως, ότι υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα και αντίθετες εισηγήσεις που, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, έμοιαζαν να κερδίζουν έδαφος. Συγκεκριμένα, αυτό που λεγόταν ιδίως από παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών ήταν ότι έτσι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα θα μετατρεπόταν αυτομάτως σε διμερές και κομματικό.

Όμως, οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μπελέρη υπογράμμιζαν ότι, με δεδομένο ότι στην Αλβανία έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα, η υποψηφιότητά του θα είναι ένα ισχυρό σήμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης προς την πλευρά της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα κοινοποιούσε στους στενούς του συνεργάτες την απόφαση του σήμερα. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, εκκρεμότητα το απόγευμα κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα χειρίζεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος και θα δώσει το «σήμα» για να κλείσει η εκκρεμότητα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τον φρέντι Μπελέρη θα εκπροσωπήσει στο Ωδείο Αθηνών το απόγευμα, ο γιος του Πέτρος. 

«Έκπληξη» με Μελέτη

Η «έκπληξη» της τελευταίας στιγμής, πάντως, φαίνεται ότι είναι η περίπτωση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του Mega Ελεονώρας Μελέτη που μοιάζει να έχει πάρει την απόφαση να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να δοκιμάσει την τύχη της στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η κυρία Μελέτη λέγεται ότι είχε δεχθεί κρούση και προ μηνών, όμως τότε η συζήτηση δεν προχώρησε. Έκτοτε, το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε, ενώ και το Mega της διεμήνυσε ότι η εκπομπή της θα ολοκληρωθεί πρόωρα την 1η Μαΐου, λόγω των ευρωεκλογών.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, το προηγούμενο διάστημα η ιδια βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και έκανε συζήτηση για την υποψηφιότητά της, με την ίδια να θεωρείται ένα άκρως συμπαθές πρόσωπο με βάση την πορεία της στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Η ίδια, βεβαίως, έχει πολλά ένσημα και στα δελτία ειδήσεων, πέρα από τις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Ολοκληρώνεται το παζλ

Η ΝΔ έχει ως αυτή την ώρα ανακοινώσει 32 ονόματα υποψηφίων, με τελευταίο αυτό του Γιώργου Αυτιά. Η σίγουρη προσθήκη της Ελεονώρας Μελέτη αφήνει άλλα 9 κενά στο παζλ και αυτό του Φρέντι Μπελέρη που τελικώς κλειδώνει στο «ναι».

Κατά τα άλλα, αναμένονται δύο ακόμα υποψηφιότητες από τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου 
Ανδρέα Ζαμπούκα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Καρδίτσα, αλλά και του προέδρου της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας Θεόφιλου Καραχάλιου. Υποψήφιος αναμένεται επίσης να είναι και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Ειδήσεις σήμερα:

Αριστοτέλης Μυστακίδης: Ο βασιλιάς του χαλκού έγινε τραπεζίτης και αγαπάει τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη

Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες οικοδομής: Φρενάρουν και οι ρυθμίσεις για τη δόμηση στα εκτός σχεδίου οικόπεδα

Αυλαία για το Μουσικό Κουτί - Συγκινημένοι αποχαιρέτησαν το κοινό Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης