Χρυσοχοΐδης στο Φόρουμ των Δελφών: Η Αστυνομία χρειάζεται μία μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μία αναγέννηση

Χρυσοχοΐδης στο Φόρουμ των Δελφών: Η Αστυνομία χρειάζεται μία μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μία αναγέννηση

«Όλα θα εξεταστούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε για τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων – Έθεσε ως στοίχημα «να βάλουμε την Αστυνομία σε μία νέα τροχιά»

xrysoxoidis1
Στην ανάγκη νέου τρόπου διαχείρισης εγκληματικών φαινομένων, σε πολιτικό, κοινωνικό και ποινικό επίπεδο αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που αναφέρθηκε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις παθογένειες της ελληνικής αστυνομίας και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει στη σύγχρονη επαφή.

«Βρισκόμαστε σε μία εποχή με ριζικές αλλαγές στο κοινωνικό πεδίο, συνέβησαν γεγονότα που καθόρισαν σημαντικά την ψυχολογία του κόσμου (covid) και που δεν έχουν αναλυθεί ακόμη. Υπάρχει όμως η ανάδυση φαινομένων που χρειάζονται έναν νέο τρόπο διαχείρισης: πολιτικής, κοινωνικής, ποινικής», ανέφερε ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η αστυνομία διαχειρίζεται προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια αλλά που πλέον έχουν πάρει άλλες διαστάσεις (ενδοοικογενειακή βία, βία ανηλίκων κλπ). «Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα κοινωνικά ζητήματα που φτάνουν στην πόρτα του Υπουργείου ως εγκληματικές ενέργειες», τόνισε.

«Η Αστυνομία χρειάζεται μια αναγέννηση»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη μεγάλων αλλαγών. «Η Αστυνομία χρειάζεται μία μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μία αναγέννηση. Υπάρχει πολλές φορές μία γραφειοκρατική αξιολόγηση των περιστατικών. Το μεγάλο στοίχημα και για εμένα προσωπικά που έχω περάσει από αυτό το Υπουργείο για πέμπτη φορά, είναι να βάλουμε την Αστυνομία σε μία νέα τροχιά», τόνισε.


Παράλληλα, σχολίασε και τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων. «Ήταν μία τραγική εξέλιξη μίας επιχειρησιακής ενέργειας με πάρα πολλά προβλήματα και κενά που δεν θέλω να αναλύσω τώρα. Όλα θα εξεταστούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει, είπε.

Επανεξέταση προανήγγειλε για τη ζήτημα της χρήσης όπλων. «Χρειάζεται να ξαναδούμε τα ζητήματα που άπτονται στη διαχείριση προσωπικού, της αξιολόγησης του προσωπικού και των συχνών εξετάσεων ικανότητας του προσωπικού», ανέφερε.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση 2.000 καμερών που θα τοποθετηθούν σε οχήματα και γιλέκα αστυνομικών που βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο. Τζ. Σίμπσον: Μόνο με Σύμφωνο Εμπιστευτικότητας μπορούσαν να τον δουν πριν πεθάνει οικογένεια, φίλοι και γιατροί

Τουρκία: Η παρουσία της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» στον Βόσπορο «ερέθισε» τους Τούρκους στα social media

Παναγία των Παρισίων: Πέντε χρόνια από την πυρκαγιά - Δείτε πόσο έχει προχωρήσει η αποκατάσταση (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης