Κασσελάκης από Χανιά: Στις 9 Ιουνίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα είναι έκθαμβοι - Καλά κάνω κι έχω ψυχή Πολάκη

Κασσελάκης από Χανιά: Στις 9 Ιουνίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα είναι έκθαμβοι - Καλά κάνω κι έχω ψυχή Πολάκη

«Δεν θα απολογηθώ για τα γονίδιά μου - Δεν κωλώνω να μιλήσω για την ομοφοβία που μπορεί να υπάρχει στο νησί» είπε σε ομιλία του στο κέντρο των Χανίων - Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο αποκούμπι του Έλληνα ανέφερε

6174860
Την πεποίθηση ότι «χτίζουμε κίνημα» εξέφρασε από τα Χανιά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του, στην Κρήτη. Μιλώντας στο κέντρο των Χανίων, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην καταγωγή της οικογένειάς του από τον νομό, λέγοντας για αυτήν πως «ήταν μια οικογένεια πάντα δημοκρατική».

«Για τα γονίδιά μου δεν θα απολογηθώ»

«Ουδέποτε η οικογένεια μας είχε αγγίξει τη δεξιά» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας, ωστόσο πως «η κοινωνία έχει αλλάξει» και «εμείς δεν είμαστε εδώ για να χωρίσουμε τη χώρα σε δεξιούς και αριστερούς». «Όπως ξέρετε εγώ δεν κωλώνω και θα το πω ξεκάθαρα για την ομοφοβία που μπορεί να υπάρχει εδώ στο νησί» προανήγγειλε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξηγώντας πως «για τα γονίδια μου δεν θα απολογηθώ». Απευθυνόμενος «σε εκείνους που σκέφτονται «κρίμα το παιδί», να λένε τον Θόδωρο, τον πατέρα μου «δεν ντρέπεται για το παιδί του», «και ο θείος μου και ο προπάππους σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς» απάντησε ο κ. Κασσελάκης, συμπληρώνοντας για τους Χανιώτες πως «άμα έχεις κόλλημα με το παιδί εδώ πέρα (δηλαδή τον ίδιο) ρώτα το δικό σου παιδί».


Κλείσιμο
Για την ακρίβεια, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε πως «δείξε μου τον προϋπολογισμό σου, για να σου πω τις προτεραιότητές σου», λέγοντας ότι «έχουμε ένα χρηματιστήριο ενέργειας φαρσοκωμωδία τελείως», τασσόμενος υπέρ του «να μπει ένα όριο στο κέρδος που πρέπει να έχουν οι πάροχοι ρεύματος». Ακόμη, πρότεινε μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, ενώ ανέφερε πως «είναι μια ξεφτίλα, είναι ένα οριζόντιο μέτρο αδικίας» η ημερήσια αποζημίωση 8 ευρώ στους φαντάρους. «100 χρόνια για να αλλάξει η Ελλάδα; Τότε άστο», σχολίασε στην αποστροφή πολίτη η χώρα χρειάζεται έναν αιώνα να αλλάξει και τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος στα καύσιμα στο χαμηλότερο όριο που επιτρέπει η Ευρώπη.

Για τη φορολογία, ισχυρίστηκε πως «έχουμε στη χώρα μας ένα φορολογικό καθεστώς -παράνοια», τη στιγμή που «το επιχειρείν, την ανάπτυξη, τα χρηματοοικονομικά τα κατέχω καλύτερα από τους κυβερνώντες, για αυτό ζητάω την ψήφο σας», πρόσθεσε.

kasel_chania2

«Η Δικαιοσύνη, έμπρακτα στην πράξη, δεν είναι το τελευταίο αποκούμπι του Έλληνα»

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ευπρόσδεκτο» τον νέο, κατώτατο μισθό, λέγοντας πως «η Δικαιοσύνη, έμπρακτα στην πράξη, δεν είναι το τελευταίο αποκούμπι του Έλληνα». «Ο ρυθμός απονομής της Δικαιοσύνης είναι μέρος της Δικαιοσύνης. Εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη, αλλά όχι τυφλά» περιέγραψε και αναφερθείς στη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, δήλωσε πως «δεν είναι σαν τα Τέμπη ανθρώπινο λάθος ή η κακιά η ώρα». «Ουδέποτε έχω υπάρξει από τους ανθρώπους που κατηγορεί τους αστυνομικούς συνολικά» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΥΕΙΖΑ αλλά αυτό το οποίο έγινε μπροστά στο φυλάκιο, «δείχνει ότι θεσμικά η αστυνομία χρειάζεται επανίδρυση χειμάζεται ανασυγκρότηση» υποστήριξε, παρουσιάζοντας μια δέσμη προτάσεων.

Θεσμική ανασυγκρότηση της ΕΛΑΣ

Συγκεκριμένα:

1. Η απόψή μου είναι ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ πρέπει να αποφασίζεται από τη βουλή των Ελλήνων με συναίνεση. Πρέπει να υπάρχει λογοδοσία της ηγεσίας στον Έλληνα πολίτη.

2. Όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να μπαίνουν στο σώμα με πανελλήνιες και να καταργηθούν οι ειδικοί φρουροί με εκπαίδευση δύο μηνών

3. Χρειαζόμαστε μια νέου είδους εκπαίδευση και επιμόρφωση και σε νέες μορφές εγκλημάτων και «να στελεχώσουμε με ψυχολόγους» το Σώμα.

4. Πρέπει να έχουμε τους αστυνομικούς της γειτονιάς. Οι αστυνομικοί πρέπει να επιλέγονται με βάση την εντοπιότητα.

5. Να ψηφιοποιήσουμε την επαφή του πολίτη με την αστυνομία



Παρουσιάζοντας τις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική, «το κόμμα μας είναι περισσότερο φιλοευρωπαϊκο» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «θέλουμε μια πράσινη δίκαιη Ευρώπη και η Ευρώπη να είναι αυτάρκης στην άμυνά της». «Είμαστε ξεκάθαρα με τον Παλαιστινιακό λαό» συνέχισε, ενώ για τα εξοπλιστικά σημείωσε ότι «σίγουρα δεν πρέπει να υποστηρίζουμε δαπάνες τυφλά», αλλά «είμαι ξεκάθαρος, η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη δεν είναι προς διαπραγμάτευση».

«Δεν θα είμαστε το καλό παιδί yes man των Αμερικανών»

Για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε πως «δεν θα είμαστε το καλό παιδί yes man των Αμερικανών», σχολιάζοντας ότι οι Αμερικανοί θέλουν μπίζνες. «Είναι μπίζνες πάνω από όλα».

Για το δημογραφικό, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξήγγειλε ότι «θα χτίσουμε πράσινη στέγη αποκεντρωμένα σε όλη τη χώρα, να επιστρέψουν οι Έλληνες του εξωτερικού», για να περιγράψει πως «αυτός είναι ο πήχης μας, είναι η σύγχρονη Ευρώπη, δεν είναι η οπισθοδρόμηση της Δεξιάς».

kassel_chania1


«Άλλη μια μεγάλη διαφωνία που είχαμε με την ΝΔ ήταν με το προσφυγικό» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, «για να μην σχολιάσω τα pushbacks που κατά πάσα πιθανότητα έχουν γίνει μέσα στην περιοχή έρευνας», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας εμμέσως τις δημοσκοπήσεις, προέβλεψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα φτάνει το ποσοστό των εθνικών εκλογών, ενώ «Παίρνει το Μαξίμου τηλέφωνο τα κανάλια και λέει «μην το παρουσιάζετε τον Κασσελάκη», ισχυρίστηκε.

Επιπλέον, «όσοι σχολιάζουν είναι απολιτικ οι ψηφοφόροι, επιτέλους σταματήστε να ειρωνεύεστε τον Έλληνα πολίτη» συνέχισε, λέγοντας πως «είμαστε το μόνο κόμμα το οποίο έχει επιλέξει μια καινοτόμα διαδικασία για τις Ευρωεκλογές».

Σε ερωτήσεις του κοινού, απάντησε για τα Τέμπη ότι «οι ευθύνες δεν σταματάνε στον Κώστα Καραμανλή», λέγοντας ότι μάλλον πιο ψηλά δόθηκε η εντολή για το μπάζωμα και σχολίασε πως «καλά κάνω κι έχω ψυχή Πολάκη, αυτό σημαίνει ότι είμαι τίμιος άνθρωπος».

Ακόμη, άθροισε ως θετικά της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πρώτον το μαξιλάρι και δεύτερον τη ρύθμιση του χρέους, ενώ «η ανικανότητα στη διακυβέρνηση φτωχοποιεί τον Έλληνα και σκοτώνει τον Έλληνα», κατέληξε, χαμογελώντας όταν ένας Κρητικός του είπε: «Κασσελάκη, χαλάλι σου το φυσεκλίκι».




Ειδήσεις σήμερα:

Στραγγάλισε την έγκυο ερωμένη του στη Σουηδία επειδή ντρεπόταν να πει στη μουσουλμάνα μάνα του ότι είναι λευκή

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία Ρομά - «Χτυπούσε» σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές και είχε αρπάξει πάνω από €230.000


«Μας είπε ότι ο πρώην της την ενοχλεί αλλά δεν το προσδιόρισε» - Η κατάθεση της υποδιοικήτριας του ΑΤ Αγίων Αναργύρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης