Μιχαηλίδου: Το 22% των μισθωτών στον κατώτατο μισθό σήμερα σε σχέση με το 27% το 2019 - Βίντεο

Μιχαηλίδου: Το 22% των μισθωτών στον κατώτατο μισθό σήμερα σε σχέση με το 27% το 2019 - Βίντεο

Η υπουργός Εργασίας παρουσίασε τις λεπτομέρειες για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

domna-1-arthro
Τις λεπτομέρειες για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ (την τέταρτη από το 2019), παρουσιάζει το υπουργείο Εργασίας, μετά τις πρωινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην παρουσίαση, η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως «ο κατώτατος μισθός ανεβαίνει στα 830 ευρώ, το κατώτατο ημερομίσθιο θα είναι στα 37,07 ευρώ. Οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ήταν η μείωση ανεργίας στο 10,4% τον Ιανουάριο, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η κατάταξη της Ελλάδας στην ΕΕ ως προς το ΑΕΠ και ο πενταπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μ.ο. Συνολικά, έχει σημειωθεί αύξηση 27,7% σε σχέση με το 2019. Σε 12μηνη βάση, ο μισθός ανέρχεται στα 968 ευρώ το μήνα και καλύπτει 560.000 συμπολίτες μας, που είναι κατά 26.000 λιγότεροι σε σχέση με πέρσι». 

Σε άλλο σημείο στη διάρκεια της παρουσίασης, η υπουργός Εργασίας τόνισε πως «ο σωρευτικός πληθωρισμός το διάστημα 2019-2023 ήταν στο 16,6% και η αντίστοιχη αύξηση κατώτατου μισθού έφτασε στο 28%. Σήμερα, το 22% των μισθωτών αμοίβεται με τον κατώτατο μισθό, ενώ το 2019 ήταν στο 27%, σε μια αγορά με 400.000 περισσότερους μισθωτούς».

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου (οι δηλώσεις ξεκινούν περίπου στο 34ο λεπτό)

Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Εργασίας με θέμα: "Νέα Αύξηση του κατώτατου μισθού".

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, η κ. Μιχαηλίδου είπε πως «το ζήτημα αυτό και το βάρος για το νοικοκυριό και τον εργοδότη, είναι κάτι που μας προβληματίζει. Είναι μια διαφορετική άσκηση σε σχέση με τον κατώτατο μισθό. Έχει αποτύπωμα στην ανταγωνιστικότητα της χώρας, στην προσέλκυση ταλέντου»

Σε ερώτηση για την πορεία των μέσων μισθών (πέραν του κατώτατου), η υπουργός Εργασίας σημείωσε πως «επιδιώκουμε την αύξηση των μέσων μισθών και την εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων. Στο κομμάτι των μέσων μισθών, η αύξηση από 2019 ως και τέλος Μαρτίου, έφτασε στο 20%, συμβαδίζοντας με τον κατώτατο. Έχουμε μικρότερο ποσοστό μισθωτών στον κατώτατο μισθό, σε μια αγορά που έχει αυξηθεί κατά 400.000 ανθρώπους. Έχουμε ζητήματα που μας προβληματίζουν, όπως η ακρίβεια».


Ειδήσεις σήμερα:

«Έχω ήδη ασκήσει έφεση» - Η αντίδραση της Πισπιρίγκου στο άκουσμα της απόφασης για την ενοχή και τα ισόβια

Έσβησε τούρτα στη Θήβα ο Κασσελάκης και πήρε δώρο γραβάτα - Το βράδυ το πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή


Τι σημαίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού στα €830 - Επηρεάζει 18 επιδόματα, τριετίες και το Δώρο Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης