Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με ένα «βουνό» από έγγραφα ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με ένα «βουνό» από έγγραφα ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής

Χρειάστηκε τη βοήθεια από βουλευτές της προκειμένου να τα μεταφέρει

zoi-konstantopoulou
Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας.

Μάλιστα, χρειάστηκε τη βοήθεια από δύο βουλευτές της προκειμένου να τα μεταφέρει.

Δείτε φωτογραφίες:

zoi-konstantopoulou5

zoi-konstantopoulou2
zoi-konstantopoulou3
zoi-konstantopoulou4
zoi-konstantopoulou1
Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία είχε προγραμματιστεί να ανοίξει με την ομιλία της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και ακολουθώντας τη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων να κλείσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Ωστόσο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε κώλυμα για να μιλήσει πριν τις 6 το απόγευμα. Τελικά, οι αρχηγοί της Νίκης και Σπαρτιατών δέχθηκαν να ξεκινήσει η διαδικασία με τις δικές τους τοποθετήσεις και να ακολουθήσει η ομιλία της κυρίας Κωνσταντοπούλου παρά το γεγονός ότι διαθέτουν περισσότερους βουλευτές.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έφτασε στο κοινοβούλιο περίπου στις 18:10 και μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε «μην ακούτε τα ψέματα του κ. Τασούλα. Μονομερώς χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν διέγραψε αρκετούς ομιλητές για να ξεκινήσει ο κύκλος των αρχηγών πιο νωρίς».

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Στην τελική ευθεία η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας


Κλείσιμο
Η κυρία Κωνστατοπούλου υποστήριξε παράλληλα ότι έλειπε γιατί ασκούσε υποχρεώσεις ως συνήγορος υπεράσπισης των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Κωνσταντοπούλου: Ότι και να κάνετε εγώ θα αντέξω

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της για την πρόταση δυσπιστίας για το δυστύχημα των Τεμπών, με δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών της πλειοψηφίας.  

«Χάθηκαν 57 άνθρωποι. Αφαιρέθηκε η ζωή από 57 ανθρώπους. Αφαιρέσατε την ζωή από 57 ανθρώπους» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για να συνεχίσει “

«57 ψυχές ζητούν δικαίωση.

57 ψυχές ζητούν δικαίωση

57 ψυχές ζητούν δικαίωση

Και μαζί τους ζητούν δικαίωση οι γονείς, οι συγγενείς, οι τραυματίες.

Ζητά δικαίωση ο νεαρός που 13 μήνες μετά παλεύει μεταξύ ζωής και θανάτου.

Ζητά δικαίωση η Εριέττα που δεν έχει βρεθεόι ακόμα ίχνος της.

Ζητούν δικαίωση τα δίδυμα κορίτσια

Ζητά δικαίωση ο Ντένις που πήρε το τρένο για φθηνότερα.

Ζητά δικαίωση η Έλενα που είχε κακό προαίσθημα και πήρε το τρένο για μεγαλύτερη ασφάλεια».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου συνεχίζοντας να απευθύνεται αποκλειστικά στην κυβερνητική πλειοψηφία είπε «Η σημερινή σας ψήφος θα σας συνοδεύει για πάντα. Θα σας στιγματίσει για πάντα και η παρουσία σας στην Βουλή. Ήταν ιερό σας καθήκον κύριοι της κυβέρνησης να υπερασπιστείτε αυτούς τους ανθρώπους. Να μην πετάξετε τις ζωές και τις υπάρξεις τους Ήταν άνθρωποι ζωντανοί και σήμερα θα χαίρονταν μια ηλιόλουστη ημέρα

Κανείς τους δεν γνώριζε πως λειτουργεί ο σιδηρόδρομος.

Άκουγαν τις δικές σας διαβεβαιώσεις, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης ο οποίος 3-4 ημέρες πριν το έγκλημα διαβεβαίωνε για την ανάταξη των σιδηροδρόμων που μας έβαζαν δήθεν στο πρώτο βαγόνι τις ευρωπαϊκής αμαξοστοιχίας

Διαφημίζατε το έργο σας και την ασφάλεια ενώ γνωρίζατε αυτά που οι απλοί πολίτες και φοιτητές δεν γνώριζαν».

«Προσήλθα εσπευσμένα στην Βουλή καθώς ο πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να κόψει ξαφνικά 60 βουλευτές από ομιλητές χωρίς συνεννόηση με κανένα αρχηγό . Το διασταύρωσα με τους υπόλοιπους που συνυπογράφουμε την πρόταση δυσπιστίας. Αποφάσισε να κόψει τον κατάλογο και να κλείσει αρον - αρον να κλείσει την συζήτηση όπως άρον-αρον κλείσατε και την εξεταστική, όπως άρον-άρον ολοκληρώσατε την εξέταση των μαρτύρων» είπε σε άλλο σημείο διευκρινίζοντας τους λόγους για τους οποίους εμφανίστηκε να καθυστερεί την διαδικασία.

«Τολμάτε να λέτε ότι υπήρξαν παραβιάσεις κανονισμού. Εσείς παραβιάσατε όλους τους κανονισμούς της ανθρωπιάς και της ηθικής. Στα τρένα δεν ήταν αντικείμενα, ήταν άνθρωποι. Ο κ. Καραμανλής καταχειροκροτήθηκε, γιατί; Ζήτησε συγγνώμη; Όχι. Είπε ότι έκανε λάθος; Όχι. Είπε ότι τα έκανε σωστά. Δεν ανέλαβε καμία ευθύνη . Και τον χειροκροτήσατε σε συνθήκες έξαλλου πανηγυρισμού. Χειροκροτήθηκε σαν πρωθυπουργός και αντικατοπτρίζει τον κίνδυνο ια τους πολίτες αυτής της χώρας, να δούμε κάποια μέρα πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή τον υπαίτιο για τον θάνατο 57 ανθρώπων. Είναι βαρύτατη η ευθύνη σας. Είναι βαρύτατη και η ευθύνη του πρωθυπουργού» σημείωσε.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της πως «με προειδοποίησαν κάποιοι διευθυντές ραδιοφώνων από μικροφώνου ότι πρέπει να προσέχω. Εγώ όμως ξέρω ότι πρέπει να προσέχω αλλά ξέρω ότι δεν πρόκειται να με σταματήσετε και να με κάμψετε με τους γνωστούς τραμπουκισμούς και με παρακρατικές διαδικασίες. Έχετε παραβιάσει τα γραφεία της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή και μάλιστα το γραφείο που φυλάσσεται η δικογραφία».

«Το έγκλημα αυτό αποκλείεται να συγκαλυφθεί όσο είμαι εγώ μέσα στην Βουλή, όσο οι οικογένειες των θυμάτων και οι συγγενείς δεν μπαίνουν στα δικά σας κόλπα και συνεχίζουν να ζητούν δικαιοσύνη” είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. Αναφορικά με το μπάζωμα μετά το δυστύχημα είπε: “Μπαζώσατε τον τόπο του εγκλήματος και στις 3 τα ξημερώματα χθες εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο κ. Παπαθανάσης και κατέθεσε τα πειστήρια του μπαζώματος. Αποδεικνύουν τα πειστήρια ότι το μπάζωμα έγινε με πλήρη συνεργασία Αγοραστού ακή Υπουργείου Οικονομικών και δικών σας ανθρώπων χωρίς να αναφέρεται πουθενά μπάζωμα και αναδρομικά στις 31.3 γιατί δεν βρίσκατε άλλο τρόπο να νομιμοποιήσετε 700 χιλ ευρώ που δαπανήσατε γι αυτό τον σκοπό. Παραπλανητικά, γράφοντας για μίσθωση οχημάτων και μηχανημάτων. Γιατί μπαζώσατε τον χώρο; Γιατί ξέρατε τι περιείχε και τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Ήταν χώρος που μπορεί να έχει διασπαρεί η όποια επιζήμια ύλη. Επιχειρήσατε να το καλύψετε. Ο χώρος που καλύφθηκε δεν έχει καμία σχέση με σταθεροποίηση μηχανημάτων και απομάκρυνση βαγονιών. Είχαν ήδη απομακρυνθεί άτσαλα. Πετάξατε σαν σκουπίδια προσωπικά αντικείμενα ανθρώπων που εξαϋλώθηκαν. Βρέθηκαν από ειδική ομάδα 9 μήνες μετά αφού είχαν μεσολαβήσει πλημμύρες. Τα μεταφέρατε άρον-άρον γιατί θέλατε να μπαζώσετε τα πειστήρια για όσα μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία».

«Το ανθρώπινο λάθος θελήσατε να το προβάλετε εξαρχής ως αιτιολογία και λόγο για την αφαίρεση των ανθρώπινων ζωών και σας απέδειξα προηγούμενος ότι θα ήταν έκπληξη να μην γίνει ανθρώπινο λάθος σε αυτές τις συνθήκες. Το ρουσφέτι σας ήταν εκεί ως μόνος σταθμάρχης την κρίσιμη στιγμή. Και εξαφανίστηκε στην συνέχεια ο επόπτης με αναρρωτική για ένα μήνα και αποκαλύπτονταν το ένα μετά το άλλο τα στοιχεία συγκάλυψης πρέπει να απαντήσετε. Κύριε Μητσοτάκη όταν λέγατε ότι δεν θα γίνουμε χώρα μπλάνκο αφήνατε παράλληλα κινήσεις και μπαζώματα για να καλυφθεί ότι υπήρχε εκεί εκτός από τα συντρίμμια τρένου και την ίδια ώρα είπατε ότι αφήνατε να παρεμβαίνουν στο υλικό του ΟΣΕ, στο υλικό καταγραφών που έπρεπε να κατασχεθεί από το πρώτο δευτερόλεπτο. Υπάρχει μια κατάθεση του μάρτυρα Χρυσάγη στην επιτροπή Γεραπετρίτη. Έχει υπόνοιες για την αλλοίωση του υλικού όπως υπόνοιες έχει εκφράσει και ο κ. Γενιδούνιας. Ο Χρυσάγης σκοτώθηκε σε ένα τρομακτικό δυστύχημα στα τέλη Μαρτίου 2023 αν δεν κάνω λάθος

Και έχει καταθέσει ότι έχει ήδη από τότε ότι σοβαρή υπόνοια χάλκευσης του υλικού. Μην υπεκφεύγετε σε άλλα θέματα. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να τα ερευνήσετε; Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να διατάξετε να ερευνηθούν; Όχι γιατί γνωρίζετε τις ευθύνες και προσωπική εμπλοκή και ενοχή».

Κλείνοντας την ομιλία της είπε «Σαν σήμερα στις 28 Μαρτίου 2023 βρέθηκα μαζί με την Μαρία Καρυστιανού και την οικογένεια του Ντένη Ρούτση και συγγενείς όλων των θυμάτων στον τόπο του εγκλήματος, ήταν το πρώτο μνημόσυνο για το έγκλημα. Μέσα στην οδύνη της η Μαρία Καρυστιανού σε κάποια στιγμή έφυγε από δίπλα μου σαν να ηλεκτρίστηκε γιατί εντόπισε τον κ. Αγοραστό. Τον περιφερειάρχη σας το δικό σας παιδί κολλητό του. κ. Μητσοτάκη. Θέλησε να του ζητήσει εξηγήσεις για το μπάζωμα. Όλη η στιχομυθία και καλώ τους δημοσιογράφους όχι τα ΜΜΕ που έχουν καθήκον να δημοσιεύουν την αλήθεια και να μην παίρνουν εντολές παρασιώπησης. Είναι καταγεγραμμένη όλη η συνομιλία Καρυστιανού Αγοραστού και οι υπεκφυγές και απαντήσεις που εδίνε τότε. Αναζητήστε τα δημοσιεύστε τα . Όλα όσα αναζητούν οι συγγενείς και βρίσκουν είναι σε δημόσια θέα και υπάρχουν ως ρεπορτάζ που γκρεμίζουν την προπαγάνδα της απολύτως εμπλεκόμενης κυβέρνησης. Η τελευταία μου φράση και υπόσχεση στους γονείς και συγγενείς, στους τραυματίες, στις οικογένειες και όλους τους πολίτες που αυτές τις ημέρες επικοινωνούν μαζί μου και μου λένε ότι παίρνουν δύναμη όταν μπορούν να ελπίσουν ότι η χώρα μπορεί να αλλάξει, είναι ότι εγώ θα αντέξω. Ότι και να κάνετε. Όση λάσπη και αν ρίξετε εγώ θα αντέξω θα είμαι εδώ η φωνή σας , η φωνή εκείνων που δεν έχουν πια φωνή. Υπόσχεση ότι θα κάνω τα πάντα ώστε να μην υπάρξει άλλη μάνα που θα κληθεί να πάρει στις πλάτες της το έργο της δικαιοσύνης. Είναι ιστορική συνεδρίαση και θα μείνετε στην ιστορία».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο 40χρονος - «Με άρπαξε από τον λαιμό, με έσυρε και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Καμίλα: Μόνη στη βασιλική λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης - Βίντεο και φωτογραφίες

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης