ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα

Δείτε τις ανακοινώσεις των κομμάτων

arthrou-mosxa
Με ομοβροντία τα πολιτκά κόμματα της Ελλάδας καταδίκασαν τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τόσοι άνθρωποι.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανακοίνωση του τονίζει πως «όπως σταθερά αντιστεκόμαστε στην επιθετικότητα και στον αυταρχισμό κρατών και ηγετών, έτσι μένουμε απέναντι και στην ωμή βία η οποία εκδηλώνεται με πρόσχημα θρησκευτικές ή φυλετικές διαφορές».


Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει τον αποτροπιασμό του και την βαθιά του οδύνη για την χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες βάρβαρες ενέργειες, που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή στο φόβο, την απόγνωση και την αστάθεια και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ρωσικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών», τονίζεται.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε σε δηλώσεις του από το Χαλάνδρι, «θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στο λαό της Ρωσίας μετά από το χθεσινό, συγκλονιστικό, τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Η διεθνής κοινότητα έχει χρέος να συνεργαστεί για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη νέα έξαρση της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας». Ταυτόχρονα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης Εξωτερικών, Δημήτρης Μάντζος σε ανάρτησή του τονίζει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, που προκαλεί αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και με τους τραυματίες, που δίνουν μάχη για τη ζωή τους».

Κλείσιμο

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του τονίζει πως καταδικάζουν «την αποτρόπαια, εγκληματική επίθεση στην Μόσχα που είχε ως
αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών ακόμη πολιτών». Και συνεχίζουν: «Τα ερωτήματα είναι πολλά. Η αναγκαία αναζήτηση, σύλληψη και τιμωρία των ενόχων δεν μπορεί να μειώσει τη σημασία του ερωτήματος “ποιος όπλισε το χέρι των δολοφόνων” και ποιος είναι ο στόχος τους, στις συνθήκες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της κλιμάκωσης των ανταγωνισμών που πληρώνουν οι λαοί με τη ζωή τους».

Από την πλευρά της Νέα Αριστερά, σημειώνει «με αποτροπιασμό παρακολουθούμε τα τραγικά γεγονότα στο Crocus City Hall στη Μόσχα. Η καταδίκη ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη που απειλεί τη διεθνή ειρήνη και στοχοποιεί αμάχους είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη από κάθε δημοκράτη πολίτη και από κάθε χώρα. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Η Ελληνική Λύση, κάνει λόγο για άνανδρη τρομοκρατική επίθεση «που ξυπνά τις μαύρες μνήμες του Μπατακλάν, της Βοστώνης, του Μπεσλάν και όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας». Η Ελληνική Λύση καταδικάζει «απερίφραστα την βάρβαρη, τρομοκρατική ενέργεια και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Ρωσικό λαό».

Η Νίκη, καταδικάζει την επίθεση προσθέτοντας ότι «έκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον φίλο ρωσικό λαό και στην ηγεσία του, εξακολουθούμε δε να ελπίζουμε σε μια δίκαιη ειρήνευση στην Ουκρανία».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ανάρτηση του στο Χ αναφέρει: «η καταδίκη της φρικτής τρομοκρατικής ενέργειας στη Μόσχα πρέπει να είναι καθολική και απόλυτη. Τίποτε και κανένας δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τις τυφλές δολοφονικές τρομοκρατικές ενέργειες».


Ειδήσεις σήμερα:

Μακελειό στη Μόσχα: Επιμένει με μια φωτογραφία το ISIS - Ιδού ποιοι έκαναν την επίθεση, είναι μαχητές μας

Κέιτ Μίντλετον: Γιατί κάνει προληπτική χημειοθεραπεία - Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες

Έξοδος τριημέρου 25ης Μαρτίου: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων - Αναχωρούν και οι τελευταίοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης