Ζελένσκι: Μίλησα με τον Μητσοτάκη για την εφαρμογή των συμφωνιών μας και την αμυντική μας συνεργασία

Ζελένσκι: Μίλησα με τον Μητσοτάκη για την εφαρμογή των συμφωνιών μας και την αμυντική μας συνεργασία

Τι έγραψε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος – Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επιταχύνουν τις εργασίες για διμερή συμφωνία ασφάλειας

mitsotakis_zelensky1
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που έκανε σχετική ανάρτηση στο Χ.

Ο κ. Ζελένσκι, στην ανάρτησή του σημειώνει ότι με τον κ. Μητσοτάκη συζήτησαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό και τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία, κυρίως όσον αφορά στην ουκρανική αεράμυνα.

«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μπόρεσε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος προσθέτοντας ότι υπήρξε συμφωνία για επιτάχυνση των εργασιών για διμερή συμφωνία ασφαλείας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7.


Κλείσιμο


Αναλυτικά η ανάρτηση Ζελένσκι


Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό @Kmitsotakis σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας.

Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μπόρεσε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί.

Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7.



Ειδήσεις σήμερα:

20ετής κάθειρξη στους γονείς που άφησαν την κόρη τους να λιώσει σε καναπέ - «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» είπε ο ιατροδικαστής

Οργισμένη διάψευση από Γεωργιάδη για φωτογραφία του που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο: Κάποιοι ξοδεύουν χρήματα για να διαδώσουν την τοξικότητα

Πώς σώθηκε με το εκτινασσόμενο κάθισμα ο πιλότος του F-16 που κατέπεσε νότια της Χαλκιδικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης