Ελληνική Λύση: Διαφωνία Σαράκη με Βελόπουλο για το νομοσχέδιο της δικηγορικής ύλης - Αντικαταστάθηκε από εισηγητής

Ελληνική Λύση: Διαφωνία Σαράκη με Βελόπουλο για το νομοσχέδιο της δικηγορικής ύλης - Αντικαταστάθηκε από εισηγητής

Ο κ. Σαράκης εξέφρασε τη διαφωνία του με τη μη υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης, που αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος - Αντικαταστάθηκε από τον Στέλιο Φωτόπουλο - Ζήτησε ο ίδιος την αντικατάστασή του, λένε από την Ελληνική Λύση

sarakis_1
Τη διαφωνία του με τις αποφάσεις του Κυριάκου Βελόπουλου γύρω από το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης, εξέφρασε ανοικτά ο βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης με συνέπεια να αντικατασταθεί από τη θέση του εισηγητή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» του καναλιού της Βουλής ο κ. Σαράκης εξέφρασε τη διαφωνία του με τη μη υπερψήφιση του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι ως δικηγόρος δεν μπορεί να πάει κόντρα σε ένα νομοσχέδιο θετικό για τον νομικό κόσμο. «Ακούω ότι θα αντικατασταθώ από εισηγητής επειδή συμφωνώ και θέλω να ψηφίσω. Εκπλήσσομαι. Αυτά είναι πρωτοφανή» είπε ο κ. Σαράκης, εκτίμηση η οποία μία ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε, καθώς αντικαταστάθηκε ως εισηγητής από τον Στέλιο Φωτόπουλο.

Ο κ. Σαράκης έβαλε επίσης ψηλά τον πήχη για τις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι όποιο ποσοστό κάτω από 10% για την Ελληνική Λύση θα είναι αποτυχία και εξέφρασε ανοικτά τη διαφωνία του και για το ενδεχόμενο αποχώρησης του κόμματος από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: «Συγκροτήθηκε μετά από χρόνια. Εμείς ανταποκριθήκαμε. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Βελόπουλος έλαβε απόφαση αποχώρησης. Αν το έκανε, είναι στάση όχι θεσμική αλλά διαμαρτυρίας και εγώ με πολιτικές διαμαρτυρίας δεν συναινώ. Θέλω να είμαι κόμμα θεσμικό που να έχουμε παρέμβαση» είπε.

Πάντως, πηγές της Ελληνικής Λύσης υποστηρίζουν ότι η αντικατάσταση του κ. Σαράκη από την θέση του ειδικού αγορητή στο νομοσχέδιο για την δικηγορική ύλη του Υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε μετά από συννενόηση και συμφωνία. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ο κ. Σαρακης ενημέρωσε την ηγεσία του κόμματος ότι δεν μπορεί ως αγορητής να τοποθετηθεί κατά των προωθούμενων διατάξεων, οι οποίες, όπως εξήγησε, λύνουν κρίσιμα θέματα των δικηγόρων. Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με τις πηγές της Ελληνικής Λύσης, ζήτησε την αντικατάστασή του και μετά από συνεννόηση με τον Κυριάκο Βελόπουλο συμφωνήθηκε να μπει στην θέση του ο κ. Στέλιος Φωτόπουλος. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η συγκατάθεση του κ. Σαράκη υπάρχει γραπτώς σε email.

Ο ίδιος ο κ. Σαράκης πάντως, διαψεύδει την ύπαρξη email, λέγοντας πως ουδέποτε έχει συναινέσει γραπτώς για την αντικατάστασή του. 


Ειδήσεις σήμερα:

Η σύζυγος του Κώστα Χαρδαβέλλα αποκάλυψε: Έχει χάσει τη φωνή του, έχει βυθιστεί στη σιωπή

Το Scorpios Music Bar είναι το απόλυτο viral του ελληνικού TikTok - Οι διάσημοι που το μιμούνται


Μπάιντεν και Τραμπ ξεκινούν τη μακρά προεκλογική τους εκστρατεία - «Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης» νιώθουν ψηφοφόροι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης