Ελληνοτουρκικά: Ολοκληρώθηκε ο πολιτικός διάλογος Αθήνας-Άγκυρας - Τι συζήτησαν οι δύο πλευρές

Ελληνοτουρκικά: Ολοκληρώθηκε ο πολιτικός διάλογος Αθήνας-Άγκυρας - Τι συζήτησαν οι δύο πλευρές

Εκτός από διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή θέματα

ellinotourkika
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, με τον Τούρκο ομόλογό της, Μπουράκ Ακτσαπάρ στην Άγκυρα, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, εκτός από διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Οι δύο πλευρές επανέλαβαν την κοινή τους δέσμευση να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα θετική ατμόσφαιρα σύμφωνα με τη «Διακήρυξη των Αθηνών» που υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο από τους ηγέτες των δύο χωρών, Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διερευνώντας περαιτέρω τομείς διμερούς και διεθνούς συνεργασίας.

Επιπλέον, επανεξέτασαν τις προετοιμασίες για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο ενώ έκαναν και απολογισμό της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στους υφιστάμενους διαύλους διαλόγου, οι οποίοι καλύπτουν όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα φωτογραφία της Κέιτ με τον Ουίλιαμ - Το Παλάτι αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την αυθεντική εικόνα της με τα παιδιά

Κέρκυρα: Ομοφοβικό αμόκ σε καρναβάλι - Έβγαλαν καρνάβαλο «Κασσελάκη» με βαμμένα χείλια και γυναικεία εσώρουχα

Ρέθυμνο: 13χρονη έμεινε έγκυος από τον 15χρονο αδερφό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης