Εκδικάζεται η ένσταση για την έδρα των «Σπαρτιατών» στη Β' Θεσσαλονίκης - «Πραγματικός αρχηγός είναι ο Κασιδιάρης»

Εκδικάζεται η ένσταση για την έδρα των «Σπαρτιατών» στη Β' Θεσσαλονίκης - «Πραγματικός αρχηγός είναι ο Κασιδιάρης»

Η εκδίκαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον - Το εκλογοδικείο καλείται να αποφασίσει αν ο έγκλειστος Χρυσαυγίτης είναι ο πραγματικός αρχηγός, οπότε το κόμμα χάνει την έδρα

spartiates_05092023
Με τα βλέμματα στραμμένα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο βρίσκονται τόσο το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ όσο και οι «Σπαρτιάτες». Και αυτό διότι αύριο Τετάρτη εκδικάζεται η ένσταση που είχε καταθέσει ψηφοφόρος τόσο κατά του Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης των «Σπαρτιατών» όσο και κατά της αναπληρωματικής βουλευτή Ακριβής Πετροπούλου.

Η ένσταση αναφέρει ότι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος - κατά τον ψηφοφόρο - δεν είναι ο Βασίλης Στίγκας αλλά ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης. Υπενθύμιζεται ότι ο Κασιδιάρης είχε εκφράσει την υποστήριξή του στους Σπαρτιάτες και ο πρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος Βασίλης Στίγκας τον είχε ευχαριστήσει από το βήμα της Βουλής. 

Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή τότε η έδρα του κ. Βασιλειάδη περνάει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Θανάση Γλαβίνα ο οποίος ήταν ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του Ιουνίου είχε συγκεντρώσει στη β' Θεσσαλονίκης 9,85%.

Σχετική ένσταση έχει κατατεθεί και εναντίον του βουλευτή των «Σπαρτιατών» στη Β’ Πειραιά, Αλέξανδρου Ζερβέα. Εάν γίνει δεκτή,  θα πάρει την έδρα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Διαμαντίδης.





Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ: Οκτώ τα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα, αλλά αναμένεται αύξηση - Ανησυχία για αναζωπύρωση στην Ευρώπη

Ανάλυση Economist: Γιατί η Ευρώπη «φοβάται» την άνοδο της Λεπέν - Τι θα συμβεί αν νικήσει τον Μακρόν

Γαλλία: Κατασχέθηκαν 72 πυροβόλα όπλα και πάνω από 3.000 φυσίγγια από σπίτι του Αλέν Ντελόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης