ΣΥΡΙΖΑ - Ραγκούσης για το συνέδριο: Είναι πρόβλημα η εικόνα που έχουμε ως κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ - Ραγκούσης για το συνέδριο: Είναι πρόβλημα η εικόνα που έχουμε ως κόμμα

Υπήρξαν στιγμές που δεν μας έκαναν υπερήφανους στο Συνέδριο, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Είναι πρόβλημα και η εικόνα του Κασσελάκη στην ελληνική κοινωνία

ragkousis
Ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε στο Talk Radio 98,8 για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, την εικόνα που έχει διαμορφώσει η κοινωνία για τον Στέφανο Κασσελακη και τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

«Για να μην φανεί ότι υπεκφεύγω, αισθάνομαι ότι απέφυγε τα χειρότερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται πολλή δουλειά για να ανακτήσουμε ένα επίπεδο ενότητας και ομοψυχίας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση όταν έχεις να δώσεις τόσο κρίσιμες εκλογικές μάχες όσο οι ευρωεκλογές» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εικόνα του κόμματος, ενώ αναφορικά με τις κατηγορίες του Κασσελάκη περί υπονομευτών, είπε: «Όσοι καθόμασταν στις 3 πρώτες σειρές ήμασταν οι βασικοί αχθοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα 4 χρόνια δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα. Αλίμονο αν έχουμε φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο και αλίμονο αν μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι υπάρχουν περιθώρια για λογικές εσωτερικού εχθρού. Αν υπάρχει ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι πρόβλημα που έχει να κάνει με την εικόνα που έχουμε ως κόμμα και ο κ. Κασσελάκης στην ελληνική κοινωνία».

«Δυστυχώς ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια θετική εικόνα στην κοινωνία. Και δεν είναι δική μου γνώμη. Αυτή είναι η γνώμη από όλες τις έρευνες κοινής γνώμης. Ξεκίνησε στη δημοφιλία με 54% αρνητικές γνώμες τον Σεπτέμβριο όταν εξελέγη και 35% θετικές γνώμες και έχει πάει στο 73% στις αρνητικές γνώμες. Και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία, γιατί μιλάμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κέρδισε με την υπόσχεση ότι θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκεί καταγράφεται ένα 5% αποδοχή, όταν για τον κ. Μητσοτάκη το ποσοστό είναι 40% και ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν είχε πέσει κάτω από 18%. Άρα, όταν υπάρχει αυτή η εικόνα, περιττεύει κάθε συζήτηση ότι υπάρχουν δήθεν υπονομευτές. Θα ήταν δε απολύτως προσβλητικό αυτό να απευθύνεται στους ανθρώπους που πήραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλάτη τους τα δύσκολα χρόνια» συνέχισε ο κ. Ραγκούσης.

Για το θέμα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία πιθανότητα να υποθέσει κανείς ότι ένα κόμμα στην Ελλάδα θα αρνηθεί να αξιολογήσει τα μηνύματα που θα στείλει ο λαός μέσα από μια εκλογική μάχη εθνικής εμβέλειας. Αν δεν είναι καλά τα αποτελέσματα, αν απωλέσουμε καθαρά τη δεύτερη θέση που είναι πολύ κρίσιμο στοιχείο, αυτό προφανώς θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε και δεν θα γίνει αφορμή και αιτία να συζητήσουμε τι δεν πήγε καλά. Και αυτή η συζήτηση να αφορά τους πάντες. Όχι μόνο τον κ. Κασσελάκη».

Υπήρξαν στιγμές που δεν μας έκαναν υπερήφανους στο Συνέδριο

Για το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε νωρίτερα ο Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας πως «υπήρξαν στιγμές που δεν μας έκαναν υπερήφανους», εξέφρασε την άποψη πως «δεν υπήρξε νικητής σε προσωπικό επίπεδο», ενώ τοποθετήθηκε και για τις κατηγορίες του Στέφανου Κασσελάκη περί υπονομευτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «υπήρξαν στιγμές που δεν μας έκαναν υπερήφανους και δεν θα θέλαμε να κρατήσουμε στην μνήμη μας», τονίζοντας παράλληλα πως «υπό προϋποθέσεις» είναι θεραπεύσιμο το τραύμα που έχει δημιουργηθεί στην παράταξη, χρειάζεται όμως να «φύγουν από την μέση» τα στοιχεία εσωτερικής και εσωκομματικής εχθροπάθειας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czestgowt0dt)


Υπογράμμισε πως πρέπει να επέλθει η ενότητα στην παράταξη και πως ο πρώτος που πρέπει να φροντίσει για αυτό είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Συμπλήρωσε πως δεν γίνεται να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί και πως «η αντίδραση που έβγαλαν τα στελέχη της παράταξης στο συνέδρειο είναι αντίδραση στην κατάσταση του εσωκομματικού διχασμού».

Όταν ρωτήθηκε για τον αν υπήρξαν νικητές ή ηττημένοι από το συνέδριο, δήλωσε πως «δεν νομίζω ότι υπάρχει νικητής σε προσωπικό επίπεδο. Υπό προϋποθέσεις, επείδη απέφυγε τα χειρότερα, νικήτης είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ενόψει ευωεκλογών, όπως είχα πει πριν ξεκινήσει αύτη η συζήτηση για της εσωκομματικές εκλογές, δεν θα το αντέξουμε αυτό. Νικητής σίγουρα δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Δεν άλλαξε το στάτους, δεν υπάρχει αλλαγή δεδομένων».

Όταν του ζητήθκε να απαντήσει στις κατηγορίες του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μίλησε για υπονομευτές, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως «ήταν μια πρωτοφανής στιγμή εσωκομματικής εχθροπάθειας», προσθέτοντας πως αυτοί που κατηγορήθηκαν ως υπονομευτές, ήταν οι ίδιο οι οποίοι πήραν στην πλάτη τους την άσκηση αντιπολίτευσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2019.

«Δώσαμε στον κύριο Κασσελάκη μία αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό 18%. Υπονομευτές δεν υπάρχουν, καταντάει στα όρια του αστείου, καταντάει ανέκδοτο. Μακάρι το πρόβλημα να ήταν το ενδεχόμενο πως υπάρχουν υπονομευτές στο κόμμα».

Κλείσιμο
Υποστήριξε πως το βασικό δεδομένο είναι «η σχέση του Στέφανου Κασσελάκη με την ελληνική κονωνία», κσθώς «όταν ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει 5%, ο Κυριάκος Μητσοτακής παίρνει 40% και ο Αλέξης Τσίπρας στα χειρότερα του δεν πήρε κάτω από 18%. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε ότι άλλο φταίει».

Συμπλήρωσε πως προτεραιότητα για τον κ. Κασσελάκη είναι να «φτιάξει την εικόνα του στην ελληνική κοινωνία», τονίζοντας πως δεν έχουν την ευθύνη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ίδιος ο Κασσελάκης έχει μια αδιαμεσολάβητη σχέση με την ελληνική κοινωνία από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σενάρια που υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφερε τον Στέφανο Κασσελάκη στην παράταξη, είπε πως «τον έφεραν τα μέλη του κόμματος, τα οποία με τελείως δημοκρατικό και διαφανή τρόπο τον εξέλεξαν απολύτως έντιμα και καθαρά πρόεδρο».

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν το κόμμα βγει τρίτο στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και για το αν θα πάνε σε εσωκομματικές, απάντησε πως πιστεύει ότι «υπάρχει πολιτικός χρόνος και δυνατότητες για να ανατραπεί η καθοδική πορεία. Αλλά αν συμβεί αυτό, θα τα βάλουμε όλα κάτω και θα τα αξιολογήσουμε».

«Εγώ θέλω να κριθεί ο Στέφανος Κασσελάκης θετικά, θέλω να κριθούμε όλοι θετικά αρκεί να σταματήσει ο εσωκομματικός διχασμός. Είναι πολύ άδικος για όλους μας».

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με το αν η πρόταση του για αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα κεντροαριστεράς, είναι σε ισχύ, δήλωσε πως «είναι απολύτως σε ισχύ και πλειοψηφική σε ψηφοφόρους με βάσει τις δημοσκοπήσεις. Όμως δεν μπορούσε να συζητηθεί στο συνέδριο».


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Νικητές και ηττημένοι στο Συνέδριο: Η λήξη των εκλογών από τον Κασσελάκη, η νέα τρόικα και ο Τσίπρας

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Οι περιοχές που θα πληγούν από ισχυρές καταιγίδες - Νέα επιδείνωση την Πέμπτη

Ολη η ρύθμιση για τα εκτός σχεδίου: Ποιοι χτίζουν και ποιοι όχι με τον νέο νόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης