«Όπως έστρωσε ο Τσίπρας, ας κοιμηθεί», λένε κυβερνητικά στελέχη για τη θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Όπως έστρωσε ο Τσίπρας, ας κοιμηθεί», λένε κυβερνητικά στελέχη για τη θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ

Oι εξελίξεις που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμα πιο δυσχερή θέση δεν προκάλεσαν και…ιδιαίτερο προβληματισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο

mitsotakis12
Ο νέος γύρος καταιγιστικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την «τορπίλη» Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη βρήκε τον πρωθυπουργό στην Ινδία, εν μέσω επενδυτικών και άλλων επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους και οικονομικούς παράγοντες.

Όπως είναι φυσικό, οι εξελίξεις που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμα πιο δυσχερή θέση και επιτείνουν την αίσθηση της εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προκάλεσαν και…ιδιαίτερο προβληματισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αν και επισήμως δεν γινόταν κανένα σχόλιο για τις εξελίξεις σε ένα άλλο κόμμα. «Ούτως ή άλλως, αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα της κοινωνίας», έλεγε κυβερνητικό στέλεχος και θύμιζε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ μηνών είχε υπογραμμίσει ότι, ελλείψει ισχυρής αντιπολίτευσης, η ΝΔ θα πρέπει να είναι πολλές φορές και…αντιπολίτευση του εαυτού της.

Πάντως, κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της ΝΔ σε συνομιλίες με το protothema.gr έστρεφαν τα πυρά τους εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, επί της ουσίας της παρέμβασής του, με την οποία έβαλε…φωτιά στα τόπια του κόμματός του. «Όπως έστρωσε ο κ. Τσίπρας, ας κοιμηθεί», έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος στο protothema.gr, υπογραμμίζοντας πως όσα έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πριν όσο και μετά την εκλογική ήττα τον Μάιο και τον Ιούνιο, φέρουν τη σφραγίδα του. «Όλη αυτή η κατάσταση είναι δικό του δημιούργημα. Ας μην παραπονιέται τώρα. Καλά ξεμπερδέματα», υπογράμμιζε το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος προς το protothema.gr.

Πέραν τούτων, πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν ιδιαίτερη διάθεση να ασχοληθούν με τα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης ελάχιστες φορές έχει αναφερθεί στις δημόσιες παρεμβάσεις του στον κ. Κασσελάκη, ενώ τις περισσότερες φορές και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απαντά στις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν ερωτηθεί.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, τον μάλλον…άχαρο ρόλο να απευθυνθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους της ΝΔ, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων, ανέλαβε χθες η γραμματέας του κόμματος Μαρία Συρεγγέλα. «Είναι αναμενόμενο, αλλά και πολιτικό υγιές να έχουμε διαφορετικές θέσεις σε ορισμένα θέματα. Πρέπει, ωστόσο, σε κάποια θέματα να έχουμε ένα σημείο επαφής -βάζοντας στην άκρη τις όποιες ιδεολογικές μας διαφορές. Για παράδειγμα: θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε προς τα έξω την εικόνα της χώρα μας και τα εθνικά μας συμφέροντα. Όλες και όλοι φοράμε τη «φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» όταν εκπροσωπούμε τη χώρα μας στο εξωτερικό. Υπάρχει κάποια ή κάποιος που να διαφωνεί με λογικά επιχειρήματα με την άποψη αυτή;», υπογράμμισε η κ. Συρεγγέλα, σε μια αναφορά που θα μπορούσε να εκληφθεί ως «καρφί» και για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος-δικαίου στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θέλαμε να αυτοκτονήσουμε και οι δύο, είπε ο σύντροφός της

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ θέτει εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


ΕΟΔΥ: 21 νεκροί από κορωνοϊό και 4 από γρίπη την τελευταία βδομάδα - Μείωση στους θανάτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης