Εξεταστική για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες

Εξεταστική για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες

Οι βουλευτές των κομμάτων διαμαρτύρονται για την μη κλήση μαρτύρων

exetastiki-tempi
Με καταγγελίες για μεθόδευση και συγκάλυψη αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία, είπε ότι «δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης, καταγγέλλουμε την προσπάθεια και αποχωρούμε, εφόσον επιμένετε να μην καλέσουμε τους μάρτυρες και δεν λαμβάνουμε την δικογραφία».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη υπογράμμισε ότι «είναι χρέος μας στη μνήμη όσων χάθηκαν να μην νομιμοποιήσουμε όσα σήμερα επιβάλατε. Αποχωρούμε από την εξεταστική επιτροπή καταγγέλλοντας την απροκάλυπτη μεθόδευση της συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Αποχώρησαν Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες


Αποχώρησε και η Ελληνική Λύση μετά από καταγγελίες του Παύλου Σαράκη. Όπως είπε ο βουλευτής, «καταγγέλλουμε τις διαδικασίες, τη τακτική συγκάλυψης ενός εγκλήματος και αποχωρούμε». Η Ελληνική Λύση, όπως είπε, καταγγέλλει τις προθέσεις της πλειοψηφίας να κλείσει την εξεταστική απορρίπτοντας τα αιτήματα να έρθουν ουσιώδεις μάρτυρες.

Η Πέτη Πέρκα, από τη Νέα Αριστερά σχολίασε με τη σειρά της ότι ο κύκλος της Εξεταστικής Επιτροπής κλείνει με κυνισμό και συγκάλυψη. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη συγκάλυψη. «Δεν μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι, θα σας κρίνει ο ελληνικός λαός», κατέληξε η κ. Πέρκα γνωστοποιώντας ότι και η Νέα Αριστερά αποχωρεί.

Στη συνέχεια αποχώρησαν και οι Σπαρτιάτες.

Αιτία της σύγκρουσης της αντιπολίτευσης με την πλειοψηφία είναι η άρνηση, σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να κληθούν νέοι μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταθέτει ο Θάνος Πλεύρης ως μάρτυρας για τα Τέμπη, καθώς είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εναντίον του από συγγενείς των θυμάτων.

Η αντιθεσμική συμπεριφορά του Βασίλη Κόκκαλη

Κύκλοι της πλειοψηφίας καταφέρονται κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, λέγοντας ότι κατάφερε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, επιδεικνύοντας μια άκρως αντιθεσμική συμπεριφορά.

Όπως λένε, οι ερωτήσεις του απέναντι στον Κώστα Καραμανλή προκάλεσαν αντιδράσεις, ενώ στην κατάθεση του μάρτυρα που διασώθηκε από το δυστύχημα, τον επέκρινε για μια τούρτα γενεθλίων. «Απτόητος όμως, συνέχισε και σήμερα διαπράττοντας μείζον θεσμικό ατόπημα, όταν διάβασε έγγραφο στην Εξεταστική που έλαβε από την Εισαγγελια Λαρισας, χωρίς αυτό το έγγραφο να έχει φτάσει στην Επιτροπη», τονίζεται.

Κλείσιμο
«Ένα έγγραφο το οποίο απαντούσε στον ίδιο τον κ. Κόκκαλη ο οποίος εντελώς εκτός πλαισίου απευθύνθηκε ως βουλευτής και μέλος της Επιτροπής απευθείας στην Εισαγγελία Λάρισας, διαδικασία που δεν προβλέπεται από πουθενά και η οποία αποδεικνύει την προσπάθεια εργαλειοποίησης της παράλληλης ποινικής διαδικασίας για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όλως τυχαίως το εν λόγω έγγραφο που απευθύνονταν στον Πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής αλλά δεν είχε επισήμως διαβιβαστεί, τα μέλη της επιτροπής το διάβασαν σε φιλικό site του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα έγγραφο το οποίο το μόνο το οποίο έλεγε είναι ότι το εν λόγω θέμα βρίσκεται ενώπιον του αρμοδίου Συμβουλίου Εφετών και τίποτα περισσότερο», σημειώνουν.

«Είναι προφανές ότι αυτές οι ακραίες και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές του κ. Κόκκαλη το μόνο που αποδεικνύουν είναι τη μεγάλη αγωνία ορισμένων να εργαλειοποιήσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση σε βάρος της αλήθειας και για χάρη μιας φθηνής δημαγωγίας», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.


Ειδήσεις σήμερα:

Πάθος, μίσος και πολλά λεφτά - Η μοιραία σχέση του δολοφόνου με την οικογένεια Καρνέση

Ποια είναι η αίρεση των Άμις από την οποία επηρεάστηκαν οι Παλαιοχριστιανοί της Κορινθίας

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, τα σκυλάδικα και η πολιορκία στη Ράντου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης