ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία μετά το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία μετά το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη

Με βιντεοκλήση από Λονδίνο θα κάνει παρέμβαση ο Κασσελάκης

synedriasi_syriza_xr
Μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που ξεκινησε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου καθώς οι αναταράξεις που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη ήταν αρκετές.

Ενδεικτική του κλίματος η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση κατά την προσέλευσή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έχουν εκλεγεί ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από την ίδια εκλογική βάση, από τα χιλιάδες μέλη του κόμματος, τα οποία εξέλεξαν Πρόεδρο και τον Στέφανο Κασσελάκη» με τον πρώην υπουργός να καταλήγει: «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

Δείτε φωτογραφίες από τις αφίξεις των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θα παρέμβει με τηλεδιάσκεψη ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο

synedriasi_syriza___3_
Μανώλης Καπνισάκης
synedriasi_syriza___1_
Δώρα Αυγέρη
synedriasi_syriza___4_
Νίκος Παππάς
synedriasi_syriza___2_
Αλέκος Φλαμπουράρης
synedriasi_syriza_
Θανάσης Θεοχαρόπουλος
synedriasi_syriza____3_
Ρένα Δούρου
synedriasi_syriza____4_
Γιάννης Ραγκούσης
synedriasi_syriza____1_
Διονύσης Τεμπονέρας
synedriasi_syriza____7_
Κατερίνα Νοτοπούλου
synedriasi_syriza____6_
Πάνος Ρήγας
synedriasi_syriza____5_
Γιώργος Τσίπρας


Όπως είπε νωρίτερα στο MEGA ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος «τα κόμματα έχουν συντεταγμένες λειτουργίες, έχουν όργανα και καταστατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει όλα αυτά και δεν μπορούν να αγνοούνται. Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε ένα ερωτηματολόγιο στον iSyriza, και ουσιαστικά κατέθεσε προτάσεις για να απαντήσουν όσοι μπαίνουν στο iSyriza. Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες και τέτοια ζητήματα ανοίγουν με συγκεκριμένο τρόπο, να συμμετέχουν τα μέλη σε διαβούλευση και να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz8ucyv6y04p)


Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε, μάλιστα, με νόημα ότι «δεν εκλέχθηκε μόνο ο πρόεδρος από τα μέλη. Όλοι όσοι έχουν εκλεγεί από την κοινοβουλευτική επιτροπή έχουν εκλεγεί από τα μέλη. Επειδή υπάρχουν όργανα δεν μπορεί να αφήνεται ένα τέτοιο θέμα στην άκρη ή να μαθαίνεται από τα ΜΜΕ, πρέπει να υπάρχει μια συντεταγμένη λειτουργία πάντα με την κρίσιμη στάση του προέδρου».

Στο ερώτημα αν τις επόμενες ημέρες θα τεθεί και θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απάντησε ότι «υπάρχει θέμα λειτουργία και όχι αρχηγού. Δεν μπορεί να αγνοούνται τα όργανα και το καταστατικό του κόμματος που έχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Πρέπει να είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές και πρέπει να πάμε μπροστά. Το κόμμα δεν γνώριζε για το περιερχόμενο του ερωτηματολογίου και έπρεπε να συζητηθεί το τι μπαίνει σε ερωτηματολόγιο ή όχι από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν χωρούν αυτή τη στιγμή ατομικές λειτουργίες. Δεν χωράει μία νέα εσωστρέφεια αυτή τη στγμή».

Είναι η τελευταία ευκαιρία, λέει ο Γιαννούλης

«Δεν μπορεί κανείς τους (πρόεδρος, κεντρικά στελέχη) να θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ οικόπεδο για αντιπαροχή από κληρονομιά που είναι όλοι χαρούμενοι όταν προκύπτει το οικόπεδο, άλλα όταν έρχεται το σχέδιο του μηχανικού όλοι θέλουν το ρετιρέ και κανείς τον πρώτο όροφο. Πρέπει κάποια στιγμή να πάψει να είναι προσχηματική η επίκληση των μελών, από κάθε πλευρά, τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης.

«Κάποια στιγμή δεν υπάρχει γυρισμός είναι η τελευταία ευκαιρία που λέμε… Ή θα αποφασίσουμε τα προβλήματα κακής οργάνωσης, υπάρχουν, προσωπικών τακτικών, υπάρχουν, τακτικισμών, υπάρχουν, λαθών από την ηγεσία, υπάρχουν, κακές συμβουλές, υπάρχουν. Τα ερωτήματα αυτά (του ερωτηματολογίου) μπορείς να τα θέτεις σε ένα δημοκρατικό διάλογο, αλλά πρέπει να σκέφτεσαι, πιστεύω, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον πονεμένο και πληγωμένο από όλα αυτά που πολλές φορές γίνεται η τρίχα τριχιά, πρέπει να προβλέπεις το χρόνο, τη συγκυρία και τη στιγμή που το κάνεις» σημείωσε.

Το «αλλάξτε τα όλα» δεν γίνεται α λα καρτ τόνισε ο βουλευτής. Δικαίωμα έχει ο πρόεδρος (να αναζητήσει τον παλμό της βάσης) σε συνεργασία με τα κομματικά όργανα που κι αυτά εκφράζουν τη βάση, δεν είναι δοτοί και διορισμένοι. «Ο iSYRIZA δεν λειτουργεί σε κενό χώρου, χρόνου, ευθύνης και αρμοδιότητας, η συνεργασία η συνεννόηση η συζήτηση και η συναντίληψη δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν, αντίθετα απομακρύνει από συζητήσεις που κάνουμε τώρα» πρόσθεσε στο ίδιο πλαίσο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz8w89gwdrch)

Μιλώντας νωρίτερα στο Action 24 ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σημείωσε, μάλιστα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μια πολύ βαθιά κρίση. Εδώ δεν πάνε τα μέλη να ψηφίσουν για το συνέδριο. Νομίζω ότι θα δούμε κι άλλα επεισόδια στο ίδιο σήριαλ. Πληροφορούμαι πως θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του κ. Κασσελάκη. Νομίζω πως ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να το παρατήσει έτσι εύκολα, άρα θα έχουμε διαφορες συγκρούσεις».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz8yk1eqh7bl)


Ο αιφνιδιασμός Κασσελάκη

Μορφή χιονοστιβάδας έλαβαν από χθες οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η απρόσμενη κίνηση του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη να διανείμει ερωτηματολόγιο προς τα μέλη του κόμματος στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εγείροντας ζήτημα αλλαγής του ονόματος, του λογότυπου και της ιδεολογικής ταυτότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Τόσο για τη φύση των ερωτημάτων, όσο και για τη χρονική συγκυρία που επελέγη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να τεθούν αυτά προς συζήτηση, δηλαδή λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του κόμματος και χωρίς να έχει ειδοποιηθεί κανείς από τα στελέχη του. Απεναντίας, όπως μετέδωσε από χθες το πρωί το protothema.gr, ακόμη και οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρέθηκαν σε απόλυτο αιφνιδιασμό, με αποτέλεσμα να καταγραφούν δημόσια οι αντιδράσεις σειράς πρωτοκλασάτων στελεχών απέναντι στα ερωτήματά του Στέφανου Κασσελάκη.

Το χρονικό

Το χορό των αντιδράσεων άνοιξε η Αντιπρόεδρος της Βουλής και διαχρονική συνομιλήτρια του Αλέξη Τσίπρα, Όλγα Γεροβασίλη, δηλώνοντας «έκπληκτη» και ζητώντας παράλληλα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, «πριν από τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», όπως τόνισε η κυρία Γεροβασίλη.Τη σκυτάλη έλαβε ο πρώην Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε πως «πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», για να συμπληρώσει ότι «ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cz83eam26jvt)


Μάλιστα, ο Χρήστος Σπίρτζης επανήλθε, απαντώντας αργότερα χθες στον Στέφανο Κασσελάκη, για να υπογραμμίσει ότι «δεν γίνεται τα μέλη των καθοδηγητικών οργάνων να μην γνωρίζουν το καταστατικό του κόμματος σημειώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «συμβάλουμε σε ένα οργανωτικό χάος, στην αποσυσπείρωση και σε μια περαιτέρω φθίνουσα πορεία, χωρίς σοβαρότητα».

«Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση» ανέφερε, από μέρους του, ο πρώην Γραμματέας, Πάνος Ρήγας, ενώ η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου επισήμανε ότι «μόλις 5 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, με τη χθεσινή πρωτοβουλία του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, επιχειρείται να εισαχθούν θέματα καταστατικού/ταυτοτικού χαρακτήρα -θέματα που δεν αφορούν το επερχόμενο συνέδριο- με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται το κλίμα συσπείρωσης και ενότητας που είναι απαραίτητο για την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Πέντε ημέρες πριν την κορυφαία διαδικασία του 4ου Συνεδρίου του κόμματος μας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ εμφανίζονται πρωτόγνωρες...

Posted by Πάνος Ρήγας on Sunday, February 18, 2024


Πολλές φορές «η σιωπή είναι χρυσός» αλλά στην πολιτική τις περισσότερες είναι απλά βολική. Σήμερα, ως μέλος της ΠΓ, αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που από τις εκλογές και μετά τους έχουμε δημιουργήσει ένα παρατεταμένο πολιτικό vertigo, να τοποθετηθώ. Είναι η ευθύνη για την ενότητα του πολιτικού μας χώρου και την πολιτική μας ομοψυχία. Μετά τις εθνικές εκλογές περάσαμε σε δίνη πολιτικών αναταράξεων. Σήμερα φοβάμαι ότι πέφτουμε σε πολιτικό κενό. Ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ανέλαβε με εντολή από τη βάση να διαφυλάξει την ενότητα, να διασφαλίσει τη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να προχωρήσουμε στην επανεκκίνηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των καταστατικών μας θέσεων για να ανταποκριθούμε στην ανάγκη του ελληνικού λαού για προοδευτική διέξοδο στην κρίση. Το συνέδριο αποτελεί το ανώτατο όργανο του κόμματος. Καμία διαδικασία όσο σοβαρά θέματα και εάν εισάγει, δε μπορεί να το υποκαταστήσει. Το καταστατικό ενός κόμματος είναι το «Σύνταγμα» του κόμματος. Μόλις 5 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, με τη χθεσινή πρωτοβουλία του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, επιχειρείται να εισαχθούν θέματα καταστατικού/ταυτοτικού χαρακτήρα -θέματα που δεν αφορούν το επερχόμενο συνέδριο- με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται το κλίμα συσπείρωσης και ενότητας που είναι απαραίτητο για την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η καταστρατήγηση της αρχής της συλλογικής πολιτικής λειτουργίας και η εργαλειοποίηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-έξω από συντεταγμένες πολιτικές διαδικασίες που δίνουν πραγματική φωνή στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και συνιστούν χώρο πραγματικού διαλόγου και ουσιαστικής συμμετοχής- συνιστά αμφισβήτηση της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα των μελών. Αυτήν την κρίσιμη ώρα, με το βλέμμα στραμμένο στην ενότητα του κόμματος και στην ανάγκη του ελληνικού λαού για προοδευτική διέξοδο απέναντι στην συντηρητική παράταξη, οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση σύγκληση της ΠΓ, της ΚΕ, της ΚΟΕΣ. Όσα συζητήσαμε σήμερα στο ΚΟΚΚΙΝΟ με τη Ντίνα Μπατζιά 👉🏻

Posted by Κατερίνα Νοτοπούλου on Sunday, February 18, 2024


Οι υπέρμαχοι Κασσελάκη

Να απαντήσει στη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία έθεσε θέμα σύγκλισης των κομματικών οργάνων, επιχείρησε πρώτη η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, υποστηρίζοντας ότι «κάνω λοιπόν έκκληση προς όλες κι όλους: Ας μην εμποδίζουμε τη συζήτηση να μπει στην ουσία. Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται. Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων». Ακολούθως, η Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη δήλωσε ότι «Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο Πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα Μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA», ενώ «τα ερωτήματα στοχεύουν στην σωστή κατεύθυνση. Είναι ιστορικό μας καθήκον να είμαστε τολμηροί, θαρραλέοι και ειλικρινείς» σημείωσε η Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας, Ραλλία Χρηστίδου.

Για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο Πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα...

Posted by Νίνα Γ. Κασιμάτη on Sunday, February 18, 2024


«Στα ανοιχτά και πολυσυλλεκτικά κόμματα της κυβερνώσας Αριστεράς, καμία ερώτηση απο την ηγεσία προς τα μέλη (και αντίστροφα) δεν αποτελεί ταμπού. Ούτε μια τέτοια εκδήλωση αμεσότητας υποκαθιστά συγκροτημένες διαδικασίες, όργανα και συνέδρια. Αλλά τα εμπλουτίζει…Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν μάθει να αντιπροσωπεύουν εσαεί και παντού τα μέλη. Καλό είναι να συνηθίζουμε όλοι σιγά σιγά σε δημοκρατικές αδιαμεσολάβητες επικοινωνίες», δήλωσε ο Μάρκος Χατζησάββας, μέλος της ΚΕ και της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το παρασκήνιο της αντίδρασης

Με δεδομένο, όμως, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν εν πτήσει προς Λονδίνο, όταν καταγράφηκαν οι πρώτες αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών απέναντι στο ερωτηματολόγιό του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επέλεξε να τοποθετηθεί αρχικά μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα και κατόπιν μέσω ομιλίας του σε απόδημους Έλληνες, χθες το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε αμετακίνητος στην ανάρτησή του, λέγοντας πως «το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει «αλλάξτε τα όλα».Σημειωτέον ότι το βράδυ του Σαββάτου, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα στοιχεία του ερωτηματολογίου, πηγές της Κουμουνδούρου επιχείρησαν να χαμηλώσουν τους τόνους, λέγοντας ότι το ερωτηματολόγιο δεν συνιστά το πνεύμα της εισήγησης του Προέδρου στο 4ο Συνέδριο και πως η εισήγησή του θα κυμανθεί στο πλαίσιο της Επιτροπής Θέσεων. Ωστόσο, χθες το απόγευμα από το Λονδίνο, ο κ. Κασσελάκης επέλεξε μια άτεγκτη στάση, για να επαναλάβει μετά την ανάρτησή του και στην ομιλία του πως «η φωνή των μελών πάνω από την δικιά μου».

Ο δρόμος προς την Πολιτική Γραμματεία

Κι ενώ ο κ. Κασσελάκης έφτανε στη βρετανική πρωτεύουσα, από χθες το πρωί, οπότε η Όλγα Γεροβασίλη έδωσε το σήμα της αντεπίθεσης, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεχόταν καταιγιστικά εκατοντάδες τηλεφωνήματα από όλη τη χώρα και μαζί την ασφυκτική πίεση για την ανάληψη πρωτοβουλιών. Μετά από πυρετώδεις διαβουλεύσεις, αργά το απόγευμα χθες, 17 από τα 21 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συνυπέγραψαν αίτημα σύγκλισης του ανώτατου καθοδηγητικού όργανου, με αποτέλεσμα να συνεδριάζουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα, το αίτημα συνυπέγραψαν οι: Παναγιώτα Μπελώνη Αράπη, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Απουσιάζουν, όμως, οι υπογραφές των Γραμματέων του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, της Ρένας Δούρου και της Θεοδώρας Τζάκρη, αλλά και της Μάγκυς Δούση και του Γραμματέα της Νεολαίας, Κωνσταντίνου Παναγιωτόπουλου.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να συμμετάσχει ψηφιακά, μέσω zoom, στην σημερινή συνεδρίαση, αλλά όχι καθ’ όλη τη διάρκεια της, καθώς έχει προγραμματισμένες συναντήσεις, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Λονδίνο.

Οι επόμενοι σταθμοί

Με δεδομένο, πάντως, ότι τόσο η Όλγα Γεροβασίλη, όσο και τα περισσότερα στελέχη που την ακολούθησαν αντιδρώντας στο ερωτηματολόγιο, αιτήθηκαν να συγκληθεί εκτός από την Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, δεν αποκλείεται η τελευταία να συνεδριάσει πριν την έναρξη του 4ου Συνεδρίου, δηλαδή πριν την ερχόμενη Πέμπτη.

Ήδη, άλλωστε, το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου, αλλά και το κύμα αντιδράσεων που σήκωσε, έχουν κινητοποιήσει τις τελευταίες ώρες τα περισσότερα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που αναμένουν τις επόμενες ώρες την εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, για να λάβει σειρά και το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος.

Καταστατική πρόβλεψη υπάρχει, άλλωστε, και για το ενδεχόμενο άρνησης του Προέδρου να συγκαλέσει τα όργανα, καθώς «η Κεντρική Επιτροπή συνέρχεται τακτικά, δια ζώσης ή, όταν απαιτείται με υβριδικό ή ψηφιακό τρόπο, κάθε 3 μήνες με ευθύνη της Πολιτικής Γραμματείας και εντός 15 ημερών όταν το ζητήσει το 1/4 των μελών της» σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ.7 από το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Πάντως, ακόμη και τα στελέχη που αντέδρασαν ηχηρά στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για το ερωτηματολόγιο, φέρονται απολύτως σύμφωνα με τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, εφόσον όμως είναι εκ των προτέρων γνωστοί οι όροι υλοποίησής του και γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι εξαρχής την εισήγηση της ηγεσίας. Όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να μην ανοίξει τις προηγούμενες ημέρες τα χαρτιά του μετά την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις πιθανές κυρώσεις της σε όσους διαφώνησαν. Αντίθετα, προτίμησε να αιφνιδιάσει το κόμμα του με το ερωτηματολόγιο που του επεφύλαξε, το οποίο θέτει τις βάσεις για τη δημόσια αμφισβήτησή, αλλά και την πιθανότητα πλήρους ανατροπής του μέχρι τώρα κομματικού σχεδιασμού για τις Ευρωεκλογές.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής για την επιστολική ψήφο - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκλογείς εντός και εκτός Ελλάδας

Έρευνα και για το ενδεχόμενο της αιμομιξίας στην οικογένεια των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία

Δείτε πώς είναι σήμερα στα 83 του χρόνια ο Τσακ Νόρις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης