Βουλή: Την ανακοίνωση της Εκκλησίας για τον γάμο των ομοφύλων διάβασε ο Νατσιός – Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ

Βουλή: Την ανακοίνωση της Εκκλησίας για τον γάμο των ομοφύλων διάβασε ο Νατσιός – Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος της Νίκης αποφάσισε να διαβάσει την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου – Για προσπάθεια να ιδιοποιηθεί την Εκκλησία» έκανε λόγο ο Μιχάλης Κατρίνης

natsios1
Αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή η κίνηση του προέδρου της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού, να διαβάσει από το βήμα της Ολομέλειας τη χθεσινή ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που τάχθηκε ομόφωνα κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Η ανάγνωση της ανακοίνωσης έγινε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο, προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, που κατηγόρησε τον κ. Νατσιό για προσπάθεια ιδιοποίησης της Εκκλησίας.

«H πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΙΚΗΣ, του κ. Νατσιού, να αναγνώσει την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, εδώ στην αίθουσα, δεν είναι μόνο υπερβολική αλλά είναι και μη αποδεκτή. Είναι μια προσπάθεια ενός κόμματος και ενός προσώπου να ιδιοποιηθεί την Εκκλησία της Ελλάδος σε αυτόν εδώ τον χώρο, το χώρο του κοινοβουλίου, που είναι ένας χώρος διαλόγου, χώρος ανταλλαγής επιχειρημάτων, ένας πολιτικός χώρος που ανήκει σε όλους τους Έλληνες» είπε ο κ. Κατρίνης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η εκκλησία δεν είναι προνόμιο κάποιων, ούτε εκχωρείται.

Κλείσιμο
«Θα έπρεπε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, γιατί η εκκλησία, η ορθοδοξία και η πίστη, δεν είναι προνόμιο κάποιων ούτε την εκχωρούμε σε κάποιους σε αυτή εδώ την αίθουσα και ούτε, εκτιμώ, ότι η ίδια η εκκλησία θεωρεί ότι εκπροσωπείται μέσα από έναν πολιτικό χώρο για ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Άρα σε αυτόν εδώ το χώρο ανταλλαγής επιχειρημάτων που ανήκει στον ελληνικό λαό, θα πρέπει όταν τοποθετούμεθα, να κατανοούμε που βρισκόμαστε», δήλωσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Αφήνουν τις κάρτες και διαλέγουν IRIS - Ραγδαία αύξηση πληρωμών και χρηστών με το νέο σύστημα


Παύλος Μαρινάκης: Η εξομολόγηση για τη νόσο του Crohn - «Αφού δεν θα πεθάνω είμαι χαρούμενος»

Πάρτι φοροδιαφυγής σε χλιδάτο γάμο: Η ΑΑΔΕ τσάκωσε από το ανθοπωλείο έως τον τραγουδιστή μέσω των social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης