Νέα Αριστερά: «Οποιοδήποτε νομοσχέδιο κατοχυρώνει ίσα δικαιώματα στον γάμο θα έχει τη στήριξη μας»

Νέα Αριστερά: «Οποιοδήποτε νομοσχέδιο κατοχυρώνει ίσα δικαιώματα στον γάμο θα έχει τη στήριξη μας»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Κώστα Καρπόζηλο η Νέα Αριστερά, δηλώνει υπέρ της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο

karpozilos
Τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων της Νέας Αριστεράς παρουσίασε ο εκπρόσωπος Τύπου Κωστής Καρπόζηλος. Στην πρώτη ενημέρωση που παρείχε στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι στόχος είναι στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου να γίνει η πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη η οποία θα επισφραγίσει το διάλογο που θα καταλήξει σε ένα πρώτο ιδρυτικό κείμενο. Στόχος να έχουμε συνεκτικό κείμενο θέσεων ενόψει ευρωεκλογών, όπως ανέφερε.

Ο κ. Καρπόζηλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ακρίβειας λέγοντας ότι είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί μια ασφυκτική συνθήκη στην κοινωνία και τους πολίτες. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, λέγοντας πως πρόκειται για μια «πολιτική επιλογή». Επιπλέον, ανακοίνωσε την έναρξη καμπάνιας ενημέρωσης για τον «πληθωρισμό απληστίας» και πώς μπορεί να ηττηθεί.

Ακόμη η Νέα Αριστερά, δηλώνει υπέρ της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο. «Οποιοδήποτε νομοσχέδιο κατοχυρώνει ίσα δικαιώματα στον γάμο θα έχει τη στήριξη μας» σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα τεθούν προτάσεις και από την δική τους πλευρά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσουν οι μουσουλμάνοι βουλευτές, ο κ. Καρπόζηλος τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση, ούτε έχει εκφραστεί κάποια επιφύλαξη από την πλευρά τους.

Ο κ. Καρπόζηλος σχολίασε και τη στάση των άλλων κομμάτων λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει και την πίτα ολάκερη αλλά και τον «αντιδραστικό σκύλο χορτάτο» ενώ εκτίμησε ότι η γαλάζια παράταξη είναι δέσμια. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου είπε ότι το κόμμα μεταλλάσσεται και έχουν ισχυροποιηθεί οι συντηρητικές φωνές ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για παλινωδίες.

Κλείσιμο
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Καρπόζηλος κλήθηκε να σχολιάσει τις πρώτες δημοσκοπικές μετρήσεις, λέγοντας ότι στόχος είναι η Νέα Αριστερά να καταγράφει κάθε μέρα από ένα γεγονός και όχι τις μετρήσεις, άλλωστε όπως εξήγησε, η κοινοβουλευτική ομάδα μετρά μόνο έναν μήνα ζωής. Πρόσθεσε ότι παρατηρείται ένα γενικότερο πρόβλημα στον προοδευτικό χώρο και έκανε λόγο για καθήλωση δύο ιστορικών κομμάτων του αριστερού και του κεντροαριστερού χώρου.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας για την επιστολική ψήφο καθώς και την στήριξη τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ρύθμιση που αφορά τα ΑΕΙ.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιόσεφ Φριτζλ: To τέρας που φυλάκισε και βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια μπορεί σύντομα να αποφυλακιστεί

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την εξέλιξη της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα

Ομοφυλόφιλοι υπήρχαν και υπάρχουν, το παιδί μου ρωτάει γιατί δεν είμαστε ίσοι, λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης