Ομόφυλα ζευγάρια - Κεδίκογλου: Δεν τα χειριστήκαμε σωστά, πρέπει να είμαστε φειδωλοί σε θέματα κομματικής πειθαρχίας

Ομόφυλα ζευγάρια - Κεδίκογλου: Δεν τα χειριστήκαμε σωστά, πρέπει να είμαστε φειδωλοί σε θέματα κομματικής πειθαρχίας

«Δύσκολα φέρνεις κομματική πειθαρχία σε κάτι που δεν το φέρνεις εσύ ο ίδιος αλλά η κυβέρνηση» δήλωσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ

sumeon-kedikoglou-arxeiou
Αντιδράσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι αντιρρήσεις των βουλευτών του κόμματος απέναντι στην επιβολή κομματικής πειθαρχίας, για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, δεν λένε να κοπάσουν.

Ερωτηθείς σχετικά στο Kontra Channel, ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Συμεών Κεδικογλου, ανάφερε πως «η πρόταση νόμου που είχαμε καταθέσει ήταν πιο προχωρημένη, από το νομοσχέδιο που ακούσαμε ότι φέρνει ο κύριος Μητσοτάκης». «Δηλαδή αυτό που ακούμε ότι έρχεται είναι ατελές, όπως είπε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε αρχικά.

Κεδίκογλου: Δεν υπήρχε λόγος να τεθεί κομματική πειθαρχία στο ΣΥΡΙΖΑ για το γάμο ομοφύλων


«Πέρα από την ουσία, στην πολιτική, υπάρχουν οι συμβολισμοί»

Κλείσιμο
Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας συγκεκριμένα, τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου, Δώρας Αυγέρη, αλλά και την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στην Πολιτική Γραμματεία, είπε «εγώ δεν θα μασήσω τα λόγια μου και θα είμαι ειλικρινής. Καταρχήν να σας πω την προσωπική μου άποψη σε θέματα που έχουν να κάνουν με πίστη, με βιοηθική, με δικαιώματα, πρέπει να είμαστε πολύ φειδωλοί σε θέματα κομματικής πειθαρχίας».

«Αυτό είναι κάτι που θεωρώ εγώ ότι έτσι πρέπει να γίνεται, βεβαίως η συνείδηση του βουλευτή είναι πάνω από αυτά» πρόσθε.

«Πέρα από την ουσία, στην πολιτική υπάρχει και η τακτική, υπάρχει το timing, υπάρχουν οι συμβολισμοί. Σε αυτό το θέμα, δεν τα χειριστήκαμε σωστά» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου. Και συμπλήρωσε: «Και θα σας πω γιατί. Δεν υπήρχε λόγος, όταν υπήρχε σύσσωμη κατάθεση (σ.σ. της πρότασης νόμου) από την κοινοβουλευτική ομάδα, να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Κανένας δεν είχε πει ότι δεν θα το ψήφιζε. Δεύτερον, δύσκολα φέρνεις κομματική πειθαρχία σε κάτι που δεν το φέρνεις εσύ ο ίδιος, αλλά το φέρνει η κυβέρνηση και είσαι αντιπολίτευση, τη στιγμή μάλιστα που δεν το έχεις δει.

«Και άρα, άμα το θέλετε και πρακτικά να το δούμε, υπάρχει το ενδεχόμενο ένας – δύο βουλευτές να διαφωνήσουν. Και τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση; Θα έχουμε έναν-δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαγραφούν και θα έχουμε εσωκομματικό θέμα, την ώρα που με τη χαλαρότητα του κυρίου Μητσοτάκη 50-60 βουλευτές της ΝΔ θα απέχουν και θα είναι όλα καλώς καμωμένα; Ενώ ήμασταν σε ένα θέμα που ήμασταν εμείς πιο μπροστά και ήταν προνομιακός μας χώρος;» κατέληξε ο Συμεών Κεδίκογλου.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιόσεφ Φριτζλ: To τέρας που φυλάκισε και βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια μπορεί σύντομα να αποφυλακιστεί

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την εξέλιξη της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα

Ομοφυλόφιλοι υπήρχαν και υπάρχουν, το παιδί μου ρωτάει γιατί δεν είμαστε ίσοι, λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης