Δημήτρης Βαρτζόπουλος: θα ψηφίσω τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρωθυπουργός ξεδιάλυνε κάθε αμφιβολία μου

Δημήτρης Βαρτζόπουλος: θα ψηφίσω τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρωθυπουργός ξεδιάλυνε κάθε αμφιβολία μου

«Αυτό που κάνουμε είναι μια παρέμβαση με καθαρά κοινωνικό πρόσημο αλλά καμία παρέμβαση στην πυρηνική οικογένεια» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας

vartzopoulos
Την απόφασή του να υπερψήφισει τελικά τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος αρχικά είχε εκφράσει τη διαφωνία του.

«Δεν θα απέχω, ούτε θα καταψηφίσω. Ο πρωθυπουργός έκανε μια ουσιαστική παρέμβαση γιατί έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με ξεκάθαρο τρόπο. Αυτό που κάνουμε είναι μια παρέμβαση με καθαρά κοινωνικό πρόσημο αλλά καμία παρέμβαση στην πυρηνική οικογένεια. Δεν αφορά τεκνοποιία, δεν αφορά παρένθετες μητέρεςμ δεν αφορά παρέμβαση στον φυσικό νόμο. Είναι μια παρέμβαση στον τομέα των δικαιώματων» είπε στο ΟΡΕΝ ο κ. Βαρτζόπουλος.

Όπως σημείωσε «όσα είπε ο πρωθυπουργός δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεοληπτική στάση της αριστέρας για γονέα 1 και γονέα 2. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού ξεδιάλυνε κάθε αμφιβολία για τη δική μας παρέμβαση που έχει ένα απολύτως κοινωνικό πρόσημο και σε επίπεδο δικαιωμάτων ενηλίκων και ανηλίκων».

Στην ερώτηση, δε, αν ψηφίζει «ναι» ο κ. Βαρτζόπουλος απάντησε «βεβαίως γιατί υπάρχει μόνο μια κοινωνική παρέμβαση».

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cybovvi5gcr5)


Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε ότι ο νόμος του κράτους από το 2005 για την παρένθετη μητρότητα «επιτρέπει την παρένθετη μητέρα και ορθότατα το κάνει γιατί θέλει να βοηθήσει την τεκνοποιία ζευγαριών νπου έχουν πρόβλημα υγείας. Είναι απολύτως σαφής η θέση του νόμου».

Ερωτηθείς, τέλος, αν υπουργός που καταψηφίζει πρέπει να παραιτείται ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος απάντησε ότι «ο βουλευτής εκλέγεται από τον λάο, ο υπουργός όμως δεν εκλέγεται αλλά διορίζεται από τον μοναδικό φορέα λαϊκής εξουσίας, τον πρωθυπουργό. Όταν ο υπουργός θέλει να πει κάτι το λέει στο υπουργικό συμβούλιο. Έξω πρέπει να έχει μια εικόνα η εκτελεστική εξουσία και το ίδιο αφορά και τους υφυπουργούς».

Ειδήσεις σήμερα:

Το σκοτεινό παρελθόν του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας: 45 δικογραφίες για ξυλοδαρμούς και βιασμό

Μόνιμο πλέον το... «φορολογικό διαζύγιο» για συζύγους - Τα οφέλη και οι παγίδες

Μέσα στο σπίτι της βίαζε την ανιψιά του ο 33χρονος στον Βόλο - Το 24ωρο που οδήγησε τον πατέρα στο έγκλημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης