ΣΥΡΙΖΑ: Διαφημιστική σύμβαση 1,2 εκατ. ευρώ με το Eteron την ημέρα της παραίτησης Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφημιστική σύμβαση 1,2 εκατ. ευρώ με το Eteron την ημέρα της παραίτησης Τσίπρα

Η σύμβαση καταγγέλθηκε την επομένη της επικράτησης Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό One

tsipras-kasselakis
Στην παρουσίαση μιας διαφημιστικής σύμβασης ανάμεσα στο Ινστιτούτο «Eteron» και την εφημερίδα «Αυγή», η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε η εκπομπή «Evening Report», στον τηλεοπτικό σταθμό One.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα δύο συμβαλλόμενα μέρη υπέγραψαν την εν λόγω σύμβαση στις 29 Ιουνίου 2023, ημέρα παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ύψους 1.262.000 ευρώ και με χρονικό ορίζοντα τετραετίας, δηλαδή ημερομηνία λήξης το 2027. Ως προς το χρόνο αποπληρωμής της σύμβασης, προβλεπόταν, ωστόσο, η καταβολή του προβλεπόμενου ποσού προς την εφημερίδα «Αυγή» να γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Στην συνέχεια, στις 18 Σεπτεμβρίου 2023, την επομένη δηλαδή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης είχε διαμορφώσει σαφές προβάδισμα έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, η σύμβαση καταγγέλθηκε, με αποτέλεσμα η εφημερίδα «Αυγή» να εισπράξει τελικά κάποιες από τις προβλεπόμενες δόσεις των χρημάτων.

Προς σχέδιο εξυγίανσης

Σε κάθε περίπτωση, η χρηματοδότηση της κομματικής εφημερίδας «Αυγή» αποτελεί διαρκή πονοκέφαλο για την Κουμουνδούρου, με την νέα ηγετική ομάδα να προωθεί ένα πρόγραμμα εξυγίανσης των κομματικών ΜΜΕ, όπως προανήγγειλε πριν από τις γιορτές ο Διευθυντής του κόμματος, Θύμιος Γεωργόπουλος.

Κλείσιμο
Ήδη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα την εφημερίδα «Αυγή», συνομιλώντας με τα διευθυντικά στελέχη της, ενώ είχε ήδη προχωρήσει στην δανειοδότηση των κομματικών ΜΜΕ με ποσό περίπου 200.000 ευρώ από εταιρία συμφερόντων του, μέσα στις γιορτές.

Βέροια: Χτύπαγε το μωρό ακόμα και με το μπιμπερό η μητέρα - Τα ευρήματα της νεκροτομής

Γκαμπριέλ Ατάλ: Ορθόδοξος και με ελληνικές ρίζες ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Νταλάρας κατά Ρέμου και Αργυρού: Η σύγκριση με Μπιθικώτση και τα σχόλια για «μπιφτέκια και λουκάνικα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης