Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων - Ο Μανόλης Βελεγράκης εκλέχθηκε πρόεδρος

Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων - Ο Μανόλης Βελεγράκης εκλέχθηκε πρόεδρος

Ο Μανόλης Βελεγράκης εκλέχθηκε με απόλυτη πλειοψηφία - Ποιοι θα αποτελούν τη Δημοτική Επιτροπή

dimotiko_symvoulio
Ο Μανόλης Βελεγράκης είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων. Ο κ. Βελεγράκης προτάθηκε από την παράταξη του νέου δημάρχου Χάρη Δούκα και κατά την πρώτη συνεδρίαση του σώματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία.

Στην ίδια διαδικασία, όπου προήδρευσε η Ρωξάνη Ευαγγελία Μπέη, ο Χρήστος Τεντόμας, που προτάθηκε από την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, εξελέγη αντιπρόεδρος και η Δέσποινα Αλεβυζάκη, που προτάθηκε από την παράταξη του Κώστα Ζαχαριάδη, εξελέγη γραμματέας.

«Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για όλους τους δημοτικούς συμβούλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βελεγράκης αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Λευκή» ήταν η ψήφος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όπως τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, αποτελεί πολιτική στάση και όχι αιχμή προς το πρόσωπο του κ. Βελεγράκη. Αποχώρησε η παράταξη του Κώστα Παπαδάκη, καταγγέλλοντας το ισχύον πλαίσιο.

Αμέσως μετά την εκλογή του νέου προεδρείου και με την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, τόνισε: «Θέλουμε πολυφωνία, θέλουμε κριτική αξιολόγηση στο έργο μας, θέλουμε τη συμμετοχή όλων». Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της Δημοτικής Επιτροπής.

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Κλείσιμο
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεξήχθη ψηφοφορία για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων.

Ως τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής εξελέγησαν: Ρωξάνη Μπέη (Αθήνα Τώρα), Ανδρέας Γραμματικογιάννης (Αθήνα Τώρα), Γιώργος Γιάνναρος (Αθήνα Τώρα), Θωμάς Γεωργιάδης (Αθήνα Τώρα), Πόπη Γιαννοπούλου (Αθήνα Τώρα), Ευγένιος Κολλάτος (Αθήνα Ψηλά), Εμμ. Καλαμπόκας (Αθήνα Ψηλά) και Νικόλαος Αβραμίδης (Αθήνα Ψηλά).

Ως αναπληρωματικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής εξελέγησαν: Ελένη Ζωντήρου (Αθήνα Τώρα), Πάρης Χαρλαύτης (Αθήνα Τώρα), Ζαχαρούλα Αγρογιάννη- Μουκριώτου (Αθήνα Τώρα), Τρύφων Καββαθάς (Αθήνα Τώρα), Άρτεμις Σκουμπουρδή (Αθήνα Τώρα), Κατερίνα Γκαγκάκη (Αθήνα Ψηλά), Χρήστος Τεντόμας (Αθήνα Ψηλά), Γιώργος Βουλγαράκης (Αθήνα Ψηλά).

Μάλιστα το σώμα δέχθηκε ομόφωνα την  πρόταση του Προεδρείου να υπάρχει συμμετοχή και των υπολοίπων παρατάξεων της μειοψηφίας  που δεν εκπροσωπούνται στη Δημοτική Επιτροπή ως παρατηρητές.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκυήματα φαντασίας απαντά η κυβέρνηση στην «πρόταση Μητσοτάκη σε Κασσελάκη για υπουργείο το ‘19»

Αιγές: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το αναστηλωμένο ανάκτορο που στέφθηκε βασιλιάς ο Μέγας Αλέξανδρος

Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτοί είναι οι 19 αντιπεριφερειάρχες Αττικής και οι 16 εντεταλμένοι σύμβουλοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης