Μίνι ανασχηματισμός: Χρυσοχοΐδης στη θέση του Οικονόμου, ο Γεωργιάδης στο Υγείας

Μίνι ανασχηματισμός: Χρυσοχοΐδης στη θέση του Οικονόμου, ο Γεωργιάδης στο Υγείας

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με επίκεντρο το υπουργείο Προστασίας του πολίτη - Ποιοι ακούγονται για το υπουργείο Εργασίας - Στις 18.00 οι ανακοινώσεις

mitsotakis-m-arthrou
Σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποφάσισε να προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι αλλαγές, που θα ανακοινωθούν στις 18.00 της Τετάρτης,  έχουν στο επίκεντρο το υπουργείο Προστασίας του πολίτη και προκαλούν «καραμπόλες» στην κυβέρνηση. 

Η σημαντικότερη αλλαγή, που έρχεται με στόχο  να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας, πρόκειται να γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επανέρχεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο πολύπειρος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντί του Γιάννη Οικονόμου. Παράλληλα, θα αντικατασταθεί και ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, για τη θέση του οποίου ακούγεται το όνομα του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, νέος υπουργός Υγείας θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Για το υπουργείο Εργασίας ακούγονται τα ονόματα  του Τάκη Θοεδωρικάκου και του Κώστα Τσιάρα, ενώ υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη. Δεν φαίνεται να ευσταθεί η πληροφορία για υπουργοποίηση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος πρόκειται στις 22 ιανουαρίου να εκλεγεί πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται πλέον το όνομα της Δόμνας Μιχαηλίδου, ενώ για την θέση της υφυπουργού Παιδείας την οποία κατέχει τώρα προορίζεται η βουλευτής Επικρατείας Ιωάννα Λυτρίβη. 


Ειδήσεις σήμερα:

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για την κακοκαιρία που έρχεται - «Προσοχή σε όσους ταξιδέψουν την Κυριακή»

«Αυτός είναι ο μόνος λόγος που ο απαγωγέας της Χαμάς δεν με βίασε» - 54 ημέρες στην κόλαση έζησε η Μία


Επίθεση 15 ατόμων σε δύο νεαρούς στο Περιστέρι - Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και τους ξυλοκόπησαν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης