ΣΥΡΙΖΑ: Σκουρλέτης κατά Κασσελάκη μετά το προσωπικό του δάνειο στο κόμμα: «Επί των ημερών μου μηδενίστηκε το χρέος»

ΣΥΡΙΖΑ: Σκουρλέτης κατά Κασσελάκη μετά το προσωπικό του δάνειο στο κόμμα: «Επί των ημερών μου μηδενίστηκε το χρέος»

Έντονη δυσφορία στο περιβάλλον του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τα οικονομικά προβλήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Όταν παρέδωσε το κόμμα δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ, λέει και το περιβάλλον Τζανακόπουλου

skourletis
Έντονη δυσφορία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο περιβάλλον του πρώην υπουργού και γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη με φόντο τα οικονομικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ήρθαν απότομα στην επιφάνεια από την κίνηση του νέου προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει σε προσωπικό δανεισμό, για να καλύψει τρέχουσες υποχρεώσεις.

Η δυσφορία έγκειται στο γεγονός ότι στα χρόνια που ο Πάνος Σκουρλέτης διετέλεσε γραμματέας του κόμματος, μηδενίστηκε το χρέος του ΣΥΡΙΖΑ στην Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του πρώην υπουργού.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον αείμνηστο, Μίμη Δαρειώτη, που είχε την ευθύνη επί των οικονομικών του κόμματος, ο κ. Σκουρλέτης το 2019 διέθεσε το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης, προπληρώνοντας τις εναπομείνασες δόσεις του δανείου του κόμματος στη συγκεκριμένη τράπεζα, με αποτέλεσμα αυτό να μηδενιστεί.

Επιπλέον, την περίοδο που ο κ. Σκουρλέτης διετέλεσε γραμματέας του κόμματος, υπήρξε μείωση κατά 40% στο μισθολόγιο των ατόμων που μισθοδοτούνταν από το κόμμα, εξορθολογίζοντας ακόμη περισσότερο το κομματικό ταμείο.

Όταν παρέδωσε το κόμμα δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ, λέει και το περιβάλλον Τζανακόπουλου

Βαθιά ενοχλημένος από την συζήτηση γύρω από τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται, κατά πληροφορίες, και ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από το περιβάλλον του κ. Τζανακόπουλου, ο οποίος διετέλεσε και εκείνος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ για ένα χρόνο και πέντε μήνες, σημειώνουν σε έντονο τόνο ότι όταν παρέδωσε το κόμμα δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ, με τις ίδιες πηγές να χαρακτηρίζουν τις διαρροές από το περιβάλλον Κασσελάκη περισσότερο ως μομφή στο πρόσωπο του ίδιου του κ. Τσίπρα.

Και αυτό γιατί, όπως σημειώνουν με νόημα, οι γραμματείς δεν έχουν καμία ευθύνη για τα οικονομικά του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλύβια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο 16χρονος πατροκτόνος

Καλαμάτα: Θρήνος για τον 40χρονο επισμηναγό - Ήταν η τελευταία του πτήση με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ο Καγκελάριος που δεν γνώρισε ποτέ η Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης